Gazete Vatan Logo

Son dakika... Meğer milyardermiş!

ABD’nin Las Vegas kentinde en son rakamlara göre 59 kişiyi katledip ve 527 kişinin yaralanmasına sebep olarak ülke tarihinin en kanlı saldırısını gerçekleştiren Stephen Paddock’un yaşamına dair ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Son dakika... Meğer milyardermiş!

ABD tarihinin en kanlı saldırısını gerçekleştiren Stephen Paddock'un yaşantısı ve kişiliğine dair çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkıyor... Paddock, binlerce kurşun yağdırabilmek için silahları parça parça taşımış, otel odasına da tripod kurmuş....

Mandalay Bay Hotel'in 32. katından konser alanına silahlı saldırı yapan 64 yaşındaki saldırganın satın aldığı onlarca silahı ailesinden sakladığı, babasının uzun yıllar FBI tarafından aranan bir banka soyguncusu olduğu ve kendisinin de multi milyarder olduğu belirtildi.

Paddock’un erkek kardeşi Eric Paddock yaptığı açıklamalarda, ağabeyinin emlak işinden milyonlar kazandığını, iki uçak sahibi olduğunu ve ABD çapında çeşitli taşınmaz malları bulunduğunu anlattı. Paddock ağabeyi için büyük miktarlarla kumar oynama alışkanlığı dışında annesine kurabiye götüren, hiçbir dini ve politik bir bağı olmayan normal biri olduğunu söyledi.

PARÇA PARÇA TAŞIDI, 2 HAFTA HAZIRLANDI

Saldırganın katliamı neden yaptığı halen netleşmemişken polis, Paddock’un 42 silahı olduğunu 23’ünü, Las Vegas’ta geçen hafta suit oda tuttuğu Mandalay Bay Oteli’ne 10 bavul ile parça parça taşıdığını ve burada 3 gün boyunca kaldığını bildirdi.

Haberin Devamı

İşte SWAT ekiplerinin Paddock'un otel odasına yaptığı baskında buldukları silahlardan bazıları;

Daniel Defense tarafından üretilen dört adet DDM4 tüfeği, bulunan 23 silah arasındaydı. Yaklaşık 1.700 dolar karşılığında satılıyorlar.
Ayrıca Paddok'un korkunç cephaneliğinde bu üç FN-15 tüfeğinin yanı sıra Sig Sauer tarafından yapılan silahlar da vardı. 1,300 dolar civarında satılıyorlar.
Diğer silahlarla birlikte odada bir AK-47 de bulundu. AK'ler üreticiye göre değişir, ancak yaklaşık 1.000 dolara satılıyor.
Odada bir Colt AR-15 de bulundu. Bu tür silahlar yasal olarak satın alındığında yarı otomatik olup fiyatlandırması da 1000 dolar civarında seyrediyor.
Bu arada, Katil Paddock'un saldırı için iki hafta hazırlık yaptığı belirlendi. İddialara göre caninin kaldığı suit odada 10 M16 silah, onlarca şarjör ve iki atış platformu bulundu. Paddock'un yakalanmamak için kamera sistemi kurduğu belirlendi. Bu arada barut dumanı yüzünden odanın yangın alarmının devreye girdiği belirtildi...

Haberin Devamı

Paddock, binlerce kurşun yağdırdığı country müziği festivaline bakan odasında iki de tripod kurmuştu. Saldırgan, bu tripodlara yerleştirdiği biri otomatik, diğeri yarı otomatik silahlarla 72 dakika boyunca festival katılımcılarının üzerine ateş etti. Paddock’un arabasında da bomba yapımında kullanılmak üzere alındığı belirtilen gübre bulundu.

Paddock, Nevada, Florida ve Texas'ta 27 konutu bulunuyorduu ancak görünüşte sessiz ve gösterişsiz bir hayat yaşıyordu. Amerikan tarihinin en ölümcül saldırısının nedeni hala gizemini koruyor...

Haberin Devamı