Gazete Vatan Logo

Son dakika.. Londra'da patlama! Birmingham'da bıçaklı saldırgan!

İngiltere'den gelen bir son dakika haberine göre Londra metro istasyonunda bir patlama meydana geldi. Beyaz bir kovada meydana gelen patlamada çok sayıda yolcu yaralandı. Bazı yolcuların yüzünde yanıklar oluştu. Patlamanın ardından yaşanan izdihamda da yaralananlar oldu. Londra polisi olayın bir terör saldırısı olarak değerlendirildiğini duyurdu. Patlamadan saatler sonra Birmingham kentinde de bıçaklı bir şüpheli yakalandı.

Son dakika.. Londra'da patlama! Birmingham'da bıçaklı saldırgan!

İngiltere'nin başkenti Londra'da yerel saatle 08.20'de (Türkiye saatiyle 10.20) bir patlama meydana geldi. Patlamanın Londra'nın batısındaki Parsons Green istasyonunda gerçekleştiği bildirildi. Olay yerine ambulanslar yönlendirildi.

BBC televizyonunun belirttiğine göre, terörle mücadele birini kaynakları, Parsons Green istasyonundaki olaya terör saldırısı şeklinde yaklaştığını açıkladı. Patlamada en az 22 kişinin yaralandığı bildirildi.
Birmingham'da bıçaklı bir şüpheli yakalandı

Patlamadan saatler sonra Londra'nın kuzeybatısındaki Birmingham kentindeki tren istasyonunda bir şüpheli, bıçağıyla beraber yakalandı.

Londra'daki Metro gazetesinin web sitesinde yer alan habere göre, meydana gelen patlama sonucu bazı yolcularda yüz yanıkları oluştu.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflara göre patlama bir kova içinde meydana geldi.

Görgü tanıkları patlamanın ardından yaşanan izdihamda da yaralananlar olduğunu belirtti. Olay yerine ağır silahlı polisler ve ambulanslar yönlendirildi.

Londra ambulas servisi, önceliklerinin yaralanmaların yapısını değerlendirmek olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Olay sonrası, Edgware Road ile Wimbledon arasındaki seferlerin askıya alındığı bildirildi.
'Alev topu saçımı yaktı’
Peter Crowley'in sosyal medyadaki fotoğrafı oldukça ilgi çekti. Crowley, aniden duyduğu patlama sesinin ardından bir alev topunun saçlarını yaktığını anlattı.
Polis, halka bölgeden uzak durma çağrısı yaptı.
2005’te 52 kişi öldürülmüştü
7 Temmuz 2005’te Londra’da gerçekleştirilen ve kentin toplu taşıma sistemini hedef alan saldırılarda 4 intihar bombacısı 52 kişiyi öldürmüştü. Saldırıyı El Kaide üstlenmişti.

Haberin Devamı