Gazete Vatan Logo

Son dakika... Kuzey Irak'a yeni hamle! Operatör...

Irak Hükümeti'nden yapılan son dakika açıklamasında, Bağdat'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) merkezli GSM operatörünü kontrol altına almak istediği bildirildi.

Son dakika... Kuzey Irak'a yeni hamle! Operatör...

Irak Hükümeti günü yaptığı açıklamada, Kuzey Irak merkezli cep telefonu operatörünü kontrol etmeye ve firmanın genel merkezini Başkent Bağdat'a taşımak istediklerini açıkladı.

Duyuru, üst düzey güvenlik yetkililerinin katıldığı kabine toplantısından sonra geldi. Bu Bağdat'ın, Kuzey Irak'ın gayrimeşru referandum girişiminin aleyhinde alınan bir dizi tedbirlerin parçası.

TANSİYONU DÜŞÜRME KARARI ALINMIŞTI

IKBY Başkanı Mesud Barzani, Irak Cumhurbaşkanı yardımcıları İyad Allavi ve Usame Nuceyfi ile Süleymaniye kentinde Cumartesi günü bir araya gelmişti. IKBY ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Barzani, Allavi ve Nuceyfi'nin üçlü toplantısında, Irak'ın içinde bulunduğu mevcut durum ve siyasi gelişmelere bağlı sorunların çözüm yollarının ele alındığı" belirtilmişti.
Ancak daha sonra Irak Başbakanlık Sözcüsü Saad Hadisi, "Irak hükümeti, IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin Cumhurbaşkanı yardımcıları İyad Allavi ve Usame Nuceyfi ile görüşmesi sonrası alınan kararlarla ilgilenmiyor ve kararlar hükümet için bağlayıcı değil." demişti.

Haberin Devamı