Gazete Vatan Logo

Son dakika... Kuzey Irak'a hazırlık var!

Irak merkezi hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)'nin yüksek petrol gelirleri hakkında bir araştırma başlatarak gayrimeşru referandumdan iki hafta sonra özerk bölgedeki kilit iş yerlerine el koymak için kolları sıvadı.

Son dakika... Kuzey Irak'a hazırlık var!

Bağdat'ın Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yayımlanandan açıklamada, hükümet, Kuzey Irak'ın kârlı petrol ticaretinden elde ettiği gelirleri ve bölgedeki yetkililerin yasadışı olarak pazarı tekelleştirmiş olabileceğinin araştırıldığı bildirildi.

25 Eylül'de yapılan bağımsızlık referandumunu defalarca kınayan Başbakan Haydar İbadi başkanlığındaki konseyden yapılan açıklamada, "Yolsuzluk açığa çıkacak ve fonlar toplanacak." dendi.

Konsey, Pazartesi günü ayrıca, tartışmalı referanduma yardım eden Kürt yetkililerin olduğu "isim listesi" hazırladığını ve daha ayrıntılı bilgi vermeden "onlara karşı adli tedbirler alındı" sözleriyle açıklama yapmıştı.

Bağdat, Kuzey Irak'a daha da baskı yapmak için, Arap ülkelerindeki en büyük iki tedarikçi olan Süleymaniye'deki Asiacell ve Erbil'de bulunan Korek Telekom dahil olmak üzere bölgedeki cep telefonu şirketleri üzerindeki kontrolünü geri istiyor.

AÇIKLAMA GELDİ

Ancak, Asiacell bugün yaptığı açıklamada, Irak hükümetinden kendilerine, merkezlerinin Kuzey Irak bölgesinden Bağdat'a taşınmasını isteyen resmi bir talebin gelmediğini bildirdi.

Haberin Devamı