Gazete Vatan Logo

Son dakika: KPSS ÖABT sonuçları açıklandı!

ÖSYM tarafından 2018-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans / ÖABT sonuçları açıklandı. Sonuçlara "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

Son dakika: KPSS ÖABT sonuçları açıklandı!

KPSS lisans / ÖABT sonuçları açıklandısonuçları açıklandı. Haberimizden sonuçları sorgulayabilirsiniz.

KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

2018 KPSS sonuçları için heyecan doruktaydı ve açıklandı. 2018 KPSS sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden sorgulanabiliyor.

ÖABT NEDİR?

ÖABT açılımıyla “Açılımı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi”, öğretmen adaylarının girmek zorunda olduğu alan bilgisini nitelemektedir. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının yanı sıra Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılması zorunludur.

DUYURU
(29 Ağustos 2018)
2018- KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi) ve 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sonuçları Açıklandı
2018- KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi) ve 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavlarına ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 29 Ağustos 2018 tarihinde saat 17.00'den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.
Sınav sonuçlarına ilişkin Sayısal Bilgiler Ek'te sunulmuştur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

Haberin Devamı