Gazete Vatan Logo

Son dakika... Korkutan haberler! 'Engelleriz!'

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore yönetimi arasında giderek yükselen gerginlikte son dakika haberleri peş peşe geliyor. Çin'de devlet tarafından işletilen bir gazetede, Kuzey Kore'nin ABD'yi tehdit eden bir saldırı başlatması durumunda Çin'in tarafsız kalması gerektiğini ancak önce Amerika Birleşik Devletleri saldırır ve Kuzey Kore hükümetini devirmeye kalkarsa, Çin'in onları durduracağını yazdı.

Son dakika... Korkutan haberler! 'Engelleriz!'

ABD ile Kuzey Kore arasında tırmanan gerginlikte son dakika haberleri peş peşe geliyor.

Savaş düelloları yaşanan son durumda araya Çin girdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü yaptığı açıklamada Kuzey Kore ve liderine sarf ettiği sözleri yineleyerek Pyongyang'ı, Guam'a veya ABD'li müttefiklerine herhangi saldırı tehditlerine karşı uyardı.

Kuzey Kore'nin en önemli müttefiki ve ticaret ortağı Çin, mevcut kriz sırasında sakinlik çağrılarını tekrarladı. Tırmanan gerginlikte, hem Pyongyang'ı tekrarladığı nükleer ve füze testleri nedeniyle hem de Güney Kore ile ABD'den gelen tavır nedeniyle hayal kırıklığını dile getirdi.

Gazetevatan'ın haberine göre, gazetedeki 'hükümetin görüşlerini yansıtmayan' yazıda, her iki tarafa da "eylemlerinin Çin'in çıkarlarını tehlikeye attığında Pekin'in sıkı bir şekilde yanıtlayacağıdan emin olmaları gerektiğini" belirtti.

İktidardaki Çin Komünist Partisinin resmi yayın organlarından "Global Times" gazetesinde yayımlanan bu yazıda Pekin'in Washington'u ya da Pyongyang'ı vazgeçmeye ikna edemediğini yazdı.

Haberin Devamı

Yazıda, Çin'in ayrıca Kuzey Kore'nin önce ABD topraklarını füze saldırısı başlatması ve ABD'nin misilleme yapması halinde Çin'in tarafsız kalacağı, eğer ABD ile Güney Kore'nin Kuzey Kore'e saldırı başlatıp rejimi devirmeye, Kore Yarımadası siyasi düzenini değiştirmeye çalışması durumunda Çin'in bunu engelleyeceği vurgulandı.

Global Times, "Çin'in menfaatleri ile bölgede mevcut durumu değiştirmek isteyen herhangi tarafa sıkı sıkıya direnecek" dedi.