Gazete Vatan Logo

Korkunç! Terör örgütü Rus ajanı infaz etti!

Terör örgütü IŞİD, yeni bir propaganda videosu yayınladı. Bu sefer örgüt içine sızmış bir ajan olduğu iddia edilen bir Rus'u infaz etti. İnfazın başkalarına uyarı olması için olduğu söylendi. Rus Savunma Bakanlığı servis edilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Korkunç! Terör örgütü Rus ajanı infaz etti!

Suriye rejimine yakın haberleriyle bilinen Al Masdar'ın haberine göre, terör örgütü IŞİD, Petrenko Afghene isimli kişinin Rus istihbarat görevlisi olduğunu ve örgüt içinden topladığı bilgileri çeşitli yollarla Kremlin'e ilettiğini iddia etti.

IŞİD'li infazcının, Petrenko Afghene'nin boğazını keserek infaz edildiği korkunç görüntülerinin yer aldığı videoda Rusça konuştuğu görülüyor.

RUS SAVUNMA BAKANLIĞI REDDETTİ
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, bir Rus askerinin IŞİD militanları tarafından boğazı kesilerek infaz edildiğine dair görüntülerle servis edilen haberlerin gerçeği yansıtmadığı söylendi.
Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Suriye'de görev yapan Rus birliğindeki tüm askerler hayatta, sağlıklı ve uluslararası terörle mücadele görevlerini yerine getiriyorlar" dendi.