Gazete Vatan Logo

Son dakika... Haberler korkunç! Nükleer tesisleri...

ABD basınına düşen son dakika haberlerine göre, Mayıs ayından bu yana, bilgisayar korsanları ABD ve diğer ülkelerdeki nükleer enerji santralleri ve diğer enerji tesislerinin yanı sıra üretim tesisleri işleten şirketlerinin bilgisayar ağlarına girdiler.

Son dakika... Haberler korkunç! Nükleer tesisleri...

ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yayınlanan acil bir ortak rapora göre, hedeflenen şirketler arasında Kansas'taki nükleer santral Wolf Creek Nuclear Operating Corporation var.

New York Times tarafından elde edilen ortak rapor saldırılara karşılık veren güvenlik uzmanları tarafından doğrulandı. Tehlikenin hassasiyeti açısından acil bir 'amber uyarısı' taşıyordu.
Raporda, siber saldırıların casus girişiminde bulunup bulunmadığı (örneğin, endüstriyel sırları çalmak gibi) veya imha planının bir parçası olup olmadığı belirtilmedi. Bilgisayar korsanlarının kurbanlarının tesislerin kontrol sistemlerine sıçrayabildiklerini gösteren hiçbir işaret yok, ne kadar tesisin güvenliğinin ihlal edildiği açık değil.
Wolf Creek yetkilileri, siber saldırılar veya güvenlik konularında yorum yapamayacaklarını, ancak "operasyon sistemi" lerinin etkilenmediğini, şirket ağlarının ve internetin, işletmeyi işleten şebekeden ayrı olduğunu söyledi.
'GELECEKTE SALDIRIYA GEÇMEYE KARARLI'
Raporda, korsanlarının bilgisayar ağlarını gelecekteki saldırılar için harekete geçirmeye kararlı oldukları da ortaya çıktı. Ancak araştırmacılar, daha sonra ne olduklarına dair daha ayrıntılı bilgi sunacak oldukları bilgisayar korsanlarının kodunun kötü niyetli "yükünü" analiz edemiyorlardı.
Saldırılara aşina olan ve gizlilik sözleşmeleri sebebiyle isim vermek istemeyen iki kişiye göre, çoğu vaka, bir patlama, yangın veya tehlikeli madde dökülmesine neden olabilecek sistemlere doğrudan erişimi olan endüstriyel kontrol mühendisleri hedef aldı.

Haberin Devamı