Gazete Vatan Logo

Son dakika... Kırım'da okulda patlama: Çok sayıda ölü var

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’da bulunan bir okulda meydana gelen patlamada çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Son dakika... Kırım'da okulda patlama: Çok sayıda ölü var

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’da yüksekokulda meydana gelen patlamaya el yapımı patlayıcının neden olduğu bildirildi. Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Kırım’da bulunan yüksekokulda yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre 18 kişinin öldüğü ve 50 kişinin yaralandığı belirtildi.

Patlamanın, el yapımı patlayıcı nedeniyle gerçekleştiği bilgisine yer verilen açıklamada, sorumluların yakalanması için gerekli çalışmalara başlandığı kaydedildi.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov da yaptığı açıklamada, patlamanın terör saldırısı olma ihtimalinin değerlendirildiğini bildirdi.

Olayın ardından ilk yapılan açıklamalarda, patlamanın gaz sıkışması nedeniyle gerçekleştiği belirtilmişti.

Öte yandan bazı görgü tanıklarının ifadelerine göre, bölgede patlamadan önce çok sayıda silah sesi duyuldu.
Saldırgan olduğu söylenen 22 yaşındaki Vladislav Roslyakov'un fotoğrafları yayınlandı.
PUTİN'DEN AÇIKLAMA
Soçi'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Putin, güvenlik güçlerinin ve istihbarat servislerinin Kerç'teki bir okulda gerçekleşen patlamayla ilgili soruşturma yürüttüğünü ve kamuoyunun soruşturmaların sonucu hakkında bilgilendirileceğini ifade etti.
Putin, "Halihazırda bunun bir saldırı olduğu açık. Bu trajedinin saikleri ve senaryoları titizlikle araştırılıyor. Güvenlik güçlerinin ve istihbarat servislerinin çalışmasının sonucunda kamuoyu bilgilendirilecek" ifadelerini kullandı.
PESKOV: FSB BAŞKANI, PUTİN'E RAPOR VERDİ
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov'un Putin'e Kerç'teki durumla ilgili bir rapor sunduğunu açıkladı.
Putin'in Sisi'yle basının karşısına çıkmadan önce Bortnikov'la konuştuğunu anlatan Peskov, Rus liderin olay hakkındaki son bilgileri aldığını aktardı.

Haberin Devamı