Gazete Vatan Logo

Karbonmonoksit zehirlenmelerinden ölenlerin sayısı arttı

Bugün Kırıkkale ve Şanlıurfa'dan gelen kahreden haberlerde 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2017 yılının ilk 11 gününde 20 vatandaşımızı aynı sebepten kaybetmiştik. Uzmanlar önlem alınması konusunda peş peşe uyarılarda bulunuyor. Bilgiler geldikçe size aktarmaya devam edeceğiz. Ayrıntılar haberimizde...

Karbonmonoksit zehirlenmelerinden ölenlerin sayısı arttı

Bugün gelen son dakika haberlerine göre Kırıkkale ve Şanlıurfa'da 4 kişi zehirlenerek hayatını kaybetti. 2017 bu acı haberler başladı. İlk 11 günde 20 kişi hayatını kaybetmişti. Maalesef soğukların etkisiyle bu sayı artmaya devam ediyor. Ayrıntılar haberimizde...

KIRIKKALE'DEN KÖTÜ HABER

Kırıkkale'de sobadan sızan karbonmonoksitten zehirlenen karı koca hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Gündoğdu Mahallesi'ndeki müstakil evlerinde eşi Döndü Çelikoğlu (70) ile yaşayan Bekir Çelikoğlu'ndan (74) haber alamayan kızı Hediye Çelik, babasının evine geldi.

Çelik, eve girdiğinde anne ve babasının hareketsiz halde olduğunu gördü. Bunun üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Çelikoğlu çiftinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiğini belirledi.

Karı kocanın cenazesi, Yüksek İhtisas Hastanesi morguna götürüldü.

ŞANLIURFA'DA DA YAŞLI ÇİFT ZEHİRLENDİ

Olay, Ayran Mahallesi'nde meydana geldi. Bozan- Kadriye Kartal çifti, bu sabah yakınları tarafından yatakta hareketsiz halde bulundu. Çağrılan sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde yaşlı çiftin sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenerek öldüğünü saptandı.
Ölümleriyle yakınlarını yasa boğan Kartal çiftinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.





UZMANLARDAN UYARI

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart, düzenlediği basın toplantısında, karbonmonoksit zehirlenmelerini değerlendirdi. Mart'ın verdiği bilgiye göre, Türkiye genelinde 2016 yılında toplam bin 271 kişi karbon onoksit gazından zehirlendi, zehirlenenlerden 163 kişi hayatını kaybetti.
2017 yılının ilk 11 gününde, Bursa, Sivas, Konya, Samsun, Sakarya, Kastamonu, Elazğ, Ardahan, Adana, Çankırı, Tekirdağ, İzmir, Kırşehir, Eskişehir'de 131 kişi karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Zehirlenenlerden 20'si de hayatını kaybetti.
Zehirlenme ve ölümün nedeninin mangaldan, sobadan, bacadan ya da şofbenden sızan karbonmonoksit gazı olduğunu vurgulayan İbrahim Mart, "İki yıllık süreçte bu zehirlenme ve ölümlerden pek de ders ve önlem alınmadığını görmekteyiz" dedi.
Bursa'da da özellikle şiddetli lodoslu havalarda, zehirlenmelerin çok olduğuna dikkat çeken Mart, bu durumun kabul edilebilir olmadığını, ülkeye ve kente yakışmadığını söyledi.

Haberin Devamı