Gazete Vatan Logo

Son dakika: Birçok ilde büyük FETÖ operasyonu

Konya, Kocaeli, Muğla ve Ankara'da savcılar düğmeye bastı. Çoğu muvazzaf çok sayıda asker hakkında gözaltı kararı verildi. Jandarmaya düzenlenen operasyonda gözaltı kararı verilenlerin 3'ü teğmen, 47'si astsubay.

Son dakika: Birçok ilde büyük FETÖ operasyonu

Peş peşe FETÖ operasyonu haberleri geliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki bazı askerlerin, FETÖ'nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı ankesörlü telefonlar ile kontörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlendi. Bu kapsamda FETÖ ile irtibatları tespit edilen 3’ü teğmen, 47’si astsubay olmak üzere 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Tamamı muvazzaf olan şüphelilerin gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce devam ediyor

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında örgüt mensubu askeri personel ve bunlardan sorumlu olduğu tespit edilen 50 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çalışma başlattı.Ekiplerce Konya merkezli 31 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerden 32'sinin muvazzaf asker olduğu öğrenildi.Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Operasyon kapasamında gözaltı kararı verilenlerin

Haberin Devamı

3’ü teğmen, 47’si astsubay olduğu belirtildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, 17'si muvazzaf 22 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından şüphelilerin yakalanmasına yönelik, Kocaeli, İstanbul, Ankara, Trabzon, Yalova, Muğla, Konya, Düzce, Bursa, Antalya, Balıkesir, Hakkari ve Van'da eş zamanlı operasyon yapıldı.

MUĞLA MERKEZLİ 7 İLDE OPERASYON

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik Muğla merkezli 7 ilde 14'ü muvazzaf 15 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.