Gazete Vatan Logo

Son dakika... İyice kızıştı! ABD'ye rest

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "ABD petrol ihracatını engellemeye kalkışırsa İran karşı önlemlerle cevap verecektir" diye konuştu.

Son dakika... İyice kızıştı! ABD'ye rest

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, "ABD eğer bu doğrultuda ciddi bir adım atmak istiyorsa, kuşkusuz İran'dan tepki ve karşı önlemlerle karşılaşacak" şeklinde konuştu. Trump Mayıs başında İran’ın nükleer enerji konusundaki sözlerini tutmadığını belirterek ve sert bir dille teröre finansal yardım sağladığını söyleyerek ambargoların yeniden uygulanacağını açıklamıştı.

ABD Hazine Bakanlığı İran’a yönelik yaptırımların 90 ve 180 günlük periyotlarla yeniden uygulanmaya başlanacağını duyurmuştu. O günden bu yana ABD ile İran'dan peş peşe tehditler geliyor.

Son olarak, Ruhani'nin, başkent Tahran'da ülkesinin büyükelçileri ve misyon temsilcilerine hitap ettiği konuşmada Trump yönetiminin İran'ın petrol ihracatını engelleme çabalarını eleştirirken kullandığı "İran'la barış, barışların anası; savaş, savaşların anasıdır" sözüne Trump'tan sert yanıt gelmişti.

Trump, Twitter hesabı üzerinden "İran Cumhurbaşkanı Ruhani'ye" başlığı ile yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti:

"Bir daha asla ABD'yi tehdit etme yoksa tarihte çok az kişinin gördüğü sonuçlara katlanırsın. Artık şiddet ve ölüme dair kaçık ifadelerinizi sineye çekecek bir ülke değiliz. Dikkat et."

Haberin Devamı

Trump yönetimi, İran’dan petrol alan ülkelere yıl sonuna kadar süre verdi.

Trump, İran’ın petrolden elde ettiği gelirleri azaltarak, yaptırımları artırmayı hedefliyor.