Gazete Vatan Logo

Avrupa'da saldırı! Ölüler ve yaralılar var! İşte saldırgan

İsveç'te kamyonlu saldırı gerçekleşti. Başkent Stockholm'den en az 4 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi. İsveç Başbakanı, tüm bilgilerin 'terör saldırısı'na işaret ettiğini söyledi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Öte yandan polis, şehrin merkezinden uzak durulması uyarısında bulundu. Yabancı haber siteleri saldırgan olduğu iddia edilen bir kişinin fotoğraflarını paylaştı. Ayrıca Stockholm'ün en büyük alışveriş merkezlerinden 'Mall of Stockholm' polis tarafından Türkiye saati ile 18:20 sularında boşaltıldı.

Avrupa'da saldırı! Ölüler ve yaralılar var! İşte saldırgan

İsveç medyasında yer alan bilgilere göre, olay Drottningsgatan caddesinde gerçekleşti.

Aftonbladet gazetesi, kamyonun cadde üzerindeki Ahlens mağazasına daldığını aktardı.

Saldırıda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Hastanedeki yaralılar arasında bulunan bir yetişkin kişi yaşamını yitirirken, olaydaki toplam yaralı sayısı da 15 olarak açıklandı. Yaralılardan 9'unun sağlık durumunun ciddiyetini korduğu belirtildi.

SALDIRGANIN FOTOĞRAFI YAYIMLANDI
Daily Mail saldırgan olduğu iddia edilen kişinin fotoğrafı yayımlandı. İsveç polisi de, saldırganın fotoğrafını medyaya dağıttı.
İSVEÇ BAŞBAKANI: TERÖR SALDIRISI
Konuya ilişkin ilk resmi açıklamayı yapan İsveç Başbakanı Stefan Lofven, kamyonun alışveriş mağazasına çarpmasına dair eldeki tüm bilgilerin 'terör saldırısı'na işaret ettiğini söyledi. Başbakan Lofven, saldırıyla bağlantılı olarak 1 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.
POLİS: ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR
Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini doğrulayan İsveç polisi, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.
Polis, Stockholm'deki merkez tren istasyonunun tahliyesi için emir verdi.
Öte yandan polis, şehrin merkezinden uzak durulması uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

KAMYON, BİRA FİRMASINA AİT
İsveçli bira markası Spendrups'a ait olduğu belirtilen kamyonun, bir mağazanın girişine çarptıktan sonra durduğu bildirildi. Spendrups İletişim Sorumlusu Mårten Lyth, "Sürücüyle bağlantı kuramadık. Neler olduğunu bilmiyoruz" açıklamasında bulundu.
Bira üreticisi Spendrups firması, saldırıda kullanılan aracın kendilerine ait olduğunu ve daha önce çalınmış olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Görgü tanıkları olay yerinde yüzlerce kişinin bulunduğunu ve herkesin kaçmaya çalıştığını söyledi.

'POLİS 'TERÖR SALDIRISI' DİYE ANONS YAPTI'
Aftonbladet gazetesinin aktardığına göre, olay yerine intikal eden polis aracı çevredekileri dağıtmak için yaptığı anonsta, "Dikkat, terör saldırısı" şeklinde halkı uyardı.

Stokholm'deki tüm metro istasyonları güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı.