Gazete Vatan Logo

SON DAKİKA!.. İstanbul'da şiddetli deprem!

İstanbul'da saat 13.59'da deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 6, AFAD'ın verilerine göre ise 5.8 büyüklüğünde olan deprem, Silivri açıklarında yerin 6.99 kilometre derinliğinde meydana geldi. Şiddetli sarsıntının ardından İstanbullular sokaklara çıktı. Okullar, hastaneler ve AVM'ler hızla tahliye edildi. Telefon hatları kesildi, İstanbul'da vatandaşlar birbirine ulaşamadı. Büyük paniğin yaşandığı kentte artçı sarsıntılar devam ediyor. En büyüğü 4.1 büyüklüğünde 28 artçının olduğu bildirildi.

SON DAKİKA!.. İstanbul'da şiddetli deprem!

Merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 13.59'da merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5.8 büyüklüğünde deprem oldu.
Depremin yerin 6,99 kilometre derinliğinde oluştuğu ve Silivri'ye uzaklığının 21,68 kilometre olduğu belirtildi.
SAĞLIK BAKANI KOCA: CAN KAYBI YOK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz."
ÇOK SAYIDA ARTÇI SARSINTI
AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Marmara Denizi Silivri açıklarında yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin artından artçı sarsıntılar devam ediyor.
Marmara Denizi'nde en büyüğü 4.1 büyüklüğünde 28 artçı sarsıntı yaşandı.

Haberin Devamı

MARMARA VE EGE DE SALLANDI
Deprem, İstanbulun yanı sıra tüm Marmara'da da yoğun olarak hissedildi. Başta Tekirdağ kent merkezi ile Çorlu, Çerkezköy ve Marmara Ereğlisi, deprem sırasında yoğun olarak sallandı. Vatandaşlar, panik içinde evlerinden dışarı çıktı. Depreme sınıflarda yakalanan öğrenciler de öğretmenleri tarafından bahçeye çıkarıldı. Deprem, İstanbul'a komşu olan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale ve İzmir'de de hissedildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, deprem sonrasında saat 14.20 itibarıyla AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığını, bütün birimlerin depremin kentteki etkilerini yakından takip ettiğini duyurdu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibarıyla ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir."

Haberin Devamı

AFAD: HASARLI BİNALARA GİRMEYİN

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, "Deprem Kuzey Anadolu fayında meydana geldi. 4.5-4.6 büyüklüğünde artçılar meydana gelebilir. Binalara girmeyin" diye konuştu.

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ: CAN KAYBI YOK

Silivri Belediye Başkanı can ve mal kaybı bulunmadığını açıkladı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

İstanbul Valiliği kentte meydana gelen deprem nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

Bursa Valiliği Marmara Denizi'nde yaşanan deprem sebebiyle okulların bugün tatil edildiğini açıkladı
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İstanbul Silivri Merkezli olarak meydana gelen depremin Bursa’da da hissedilmesi nedeniyle öğrencilerimizde oluşan kaygının giderilmesi amacıyla Bursa’daki tüm okullar Bursa Valiliği kararıyla 26/09/2019 (bugün) saat 14.30 itibarıyla bir gün süreyle tatil edilmiştir"
Yalova Valiliği de okulların tatil edildiğini duyurdu.

AVCILAR'DA CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

Haberin Devamı

Şiddetli depremde Avcılar Merkez Camii'nin minaresi yıkıldı. Deprem anında çok katlı binalar beşik gibi sallandı. Silivri'de depreme yolda yakalananlar oldu. Deprem anında işyerlerinde olanlar büyük korku ve panik yaşayarak, kendilerini dışarıya attı. Bazı dükkanlar kepenk kapattı.