Gazete Vatan Logo

Son dakika: İstanbul'da 4.7 büyüklüğünde deprem! Son depremler...

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin genelinde hissedilen Silivri merkezli 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son dakika haberine göre İstanbul ve çevresinde can ve mal kaybı olmadı. Saniyeler sarsıntı kentte paniğe neden oldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu depremle ilgili açıklama yaptı. Deprem uzmanları da meydana gelen 4.7'lik depremi yorumladı. AFAD depremin büyüklüğünü 4,7 olarak duyururken Kandilli Rasathanesi ise 4,8 olarak açıkladı. Deprem sırasında yaşanan panik anları kameralara yansıdı.

Son dakika: İstanbul'da 4.7 büyüklüğünde deprem! Son depremler...

İstanbul'da deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 16.37'de merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 4,7 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Depremin 7,09 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,8 olarak açıkladı.

'SAĞLIK EKİPLERİ ACİL DURUMLAR İÇİN HAZIR'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında meydana gelen deprem sonrası sağlık ekiplerinin acil durumlar için hazır olduğunu belirtti. Bakan Koca, Silivri açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul’da meydana gelen deprem sonrası, sağlık ekiplerimiz acil durumlar için hazır haldedir. Hepimiz için en büyük teselli, herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasıdır. İstanbullulara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi. Ayrıca AFAD, "Meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem ile bu sabah Şarköy yakınlarında oluşan depremler farklı fay segmentleri üzerinde meydana gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU AÇIKLAMA YAPTI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul’umuza geçmiş olsun.
"BİLGİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, meyadana gelen deprem ile ilgili "Marmara Denizinde başta istanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Bilgi vermeye devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Merkezimize ihbar hatlarından gelen herhangi bir can, yaralama ve mal kaybı ihbarında bulunulmamıştır" denildi.
Açıklama şu şekilde:"Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığımızdan alınan bilgilere göre bugün saat 16.37'de Marmara Denizi Silivri açıklarında 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Meydana gelen deprem sonrasında Valiliğimiz koordinasyonunda AFAD'a bağlı 26 çalışma grubumuzun bütün yetkilileri AFAD Hasdal Merkezimizde acil bir şekilde toplanmış ve değerlendirmelerde bulunmuştur.
Başta AFAD Koordinasyon Merkezimiz olmak üzere 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 112 Acil Çağrı Merkezi, 110 İtfaiye ve diğer çağrı merkezlerimize deprem sonrası şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir çağrı gelmemiştir. Merkezimize ihbar hatlarından gelen herhangi bir can, yaralama ve mal kaybı ihbarında bulunulmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir.İstanbulumuza geçmiş olsun"
SİLİVRİ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise bir an önce kentsel dönüşüme başlanılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Artık bizim 39 ilçe belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanı, stratejik planı ortaya koyup artık bu işi eyleme dökmemiz lazım. Silivri Belediyesi olarka kentsel dönüşüm stratejimiz için yola çıktık. Ama bunun İstanbul'a yayılıp bu çekilen MR'ın sonucunda kentsel dönüşümün artık başlaması gerektiğini düşünüyorum ben. 26 Eylül'deki depreme yakın bir bölgeye yakın olduğunu söylüyor uzmanlar. Bu noktada şunu ifade etmek istiyorum. Konuşup unutuyoruz. Bizim artık hızlı şekilde kaynak yaratıp bu kötü binaları dönüştürüp, kötü binaları sağlam binalara çevirmeliyiz. Hem Çevre Bakanlığı'ndan hem İBB'den bir eylem planının hayata geçirilmesini bekliyoruz artık. Silivri'de herhangi bir yıkım, can kaybı yok. Bize ulaşan bir kaybımız yok."
9 SAATTE 35 DEPREM MEYDANA GELDİ
Marmara Denizi'nde 9 saatte 35 deprem meydana geldi. AA muhabirinin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) yaptığı derlemeye göre, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarında 1,6 büyüklüğündeki ilk deprem, saat 06.28'de meydana geldi. Bu depremin ardından saat 15.26'ya kadar Şarköy ile Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa açıklarında, büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 35 deprem daha kaydedildi.

Haberin Devamı