Gazete Vatan Logo

Son dakika! İstanbul'a öğleden sonra kar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir son dakika haberi daha geldi. Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamasında İstanbul'da sabah saatlerinde yağmur, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur, zamanla kar yağışlı bekleniyor. denildi

Son dakika! İstanbul'a öğleden sonra kar geliyor!

Son dakika haberi: Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz ve Ege kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olmak üzere Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sivas, Ordu, Tokat, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Yalova, Erzurum, Ağrı, Muş, Ardahan, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışlı olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde 5 ila 10 derece olmak üzere hissedilir derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu gece saatlerinden itibaren Marmara ve Ege'den başlayarak batı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli (40-70km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı 4

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı 6

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu 11

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 13

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

10 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI!

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayan yağmur, sabah yerini kar yağışına bıraktı. D-100 karayolunun Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Bakacak ve Sarıçökek, TEM otoyolunun da Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler mevkilerinde etkili olan kar yağışı sürülere zor anlar yaşatıyor.


Trafik ekipleri, sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda uyarırken karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarına başladı.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının akşam saatlerinde artmasının beklendiğini bildirdi.

İBB ALARMA GEÇTİ! 145 NOKTADA ARAÇLAR HAZIR

Yarın beklenen kar yağışı öncesi İBB alarma geçti ve vatandaşların kış mevsimini sorunsuz geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda 7 bin personel ve bin 345 araç kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır. 145 noktada ise kar küreme araçları görev yapacak.

İstanbul'da güneşli günler yerini yağışlı havaya bırakıyor. Bugün karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağış geceden itibaren kar yağışına dönüşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de kar öncesi İstanbul için uyarı yaptı. Yapılan açıklamada, "İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmura döneceği ve yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgârlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor" denildi. 'Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor' denilen açıklamada, "Ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm'ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

7 BİN PERSONEL

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise kar yağışı öncesi vatandaşların kış mevsimini sorunsuz şekilde geçirebilmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda tüm ekipler 7/24 görev başında olacak. Kış mevsimi boyunca 7 bin personel ve bin 345 araç kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır bulunacak. Yaklaşık 145 köyde de kar küreme araçları görev yapacak. İstanbul'un 43 noktasında buz önleme ve uyarı sistemi bulunacak. Henüz pilot olarak uygulanan buzlanma solüsyon sistemi de kentin farklı noktalarında uygulamaya konulacak. İBB tedbirlerinde vatandaşların kış şartlarına göre gerekli tedbirleri alarak trafiğe kış lastiği olmadan çıkmamaları konusunda da uyarıda bulundu.

BİN 345 ARAÇ 7/24 ÇALIŞACAK

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi karla mücadele kapsamında 345 araçla 7 gün 24 saat boyunca hizmet verecek.