Gazete Vatan Logo

Son dakika: İsrail polisi ve göstericiler çatışıyor

ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasıyla ortam gittikçe ısındı. Hamas'ın Filistinlilere yeni intifada çağrısıyla birlikte İsrail ordusunun askere 'hazır ol' talimatı vermesinin ardından İsrail polisiyle Filistinli göstericiler arasında çatışma çıktı. Çok sayıda Filistinli'nin olaylarda yaralandığı bilgisi geliyor.

Son dakika: İsrail polisi ve göstericiler çatışıyor

İsrail askerleri ile Filistinli göstericilerin Batı Şeria ve Gazze'de çatıştığını bildiriliyor. Çok sayısa Filistinli'nin olaylarda yaralandığı belirtiliyor. Haaretz gazetesine göre Batı Şeria'da 14 protestocu biber gazından, ikisi ise de plastik mermi nedeniyle yaralandı.

İsrail askerleri Gazze sınırını toplananları dağıtıyor. Sadece Batı Şeria ve Gazze'de değil Ramallah, Tulkarm ve Nablus'ta yüzlerce göstericinin sokağa çıktığı bilgisi geliyor. Göstericiler sokaklarda ABD Başkanı Trump'ın posterlerini ve ABD bayraklarını yakıyor.

İsrail ordusundan askere 'hazır ol' talimatı

Muhtemel gelişmeler için "askere hazır ol" talimatı veren İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'ya da yeni askeri taburlar gönderme kararı aldı.

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'daki askeri varlığını arttıracağını açıkladı.

Ordudan yapılan açıklamada, "Genelkurmay düzeyinde yapılan durum değerlendirmesi neticesinde Yahudiye ve Samara'daki (Batı Şeria) askeri varlığı güçlendirmek için buraya ek taburlar gönderilmesi ve buna ilaveten gözetleme ve koruma sistemleri kurulması kararlaştırıldı.Muhtemel gelişmelere hazır olması için askerlere talimat verildi" ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı