Gazete Vatan Logo

Son dakika... 'İstediğimiz gibi gireriz!'

Suriye'den son dakika haberleri gelmeye devam ederken bir açıklama da İsrail'den geldi. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'in ateşkese bağlı olmayarak Suriye'de istediği gibi hareket edebileceğini söyledi.

Son dakika... 'İstediğimiz gibi gireriz!'

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'in Suriye'nin güneyinde Rusya-ABD'nin arabuluculuk yaptığı ateşkes anlaşması konusunda hiçbir şekilde taraf olmadığını ve Suriye'de tamamiyle bir eylem özgürlüklerinin bulunduğunu açık bir şekilde söyledi.

Suriye'ye yakın haber kaynaklarına göre, İsrail'in Suriye'de eylem özgürlüğü düşüncelerinin, hükümet yanlısı güçleri bombalamak ve Golan'da bulunan silahlı gruplara silah ve tıbbi yardım sağlama ısrarı anlamına geldiği söyleniyor.

Suriye'deki askeri amaçlı eylemlerin İsrail'in hakkıymış gibi konuştuğu aktarılan Lieberman, İsrail hükümetinin, "İsrail vatandaşlarının güvenliği için özel sorumluluğu" adına hareket özgürlüğünün "mutlak" olduğunu ve bunun için "gereken her şeyi" yapacaklarını söyledi.

İsrail'in Suriye'deki kaygısı, iki ülkenin sınırlarının buluştuğu Golan bölgesinde Hizbullah militanları ve İran askerlerinin varlığı...