Gazete Vatan Logo

Son dakika... 'Tamamına yayın!'

İran'dan son dakika açıklaması... İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD ve Rusya'nın Suriye'nin güneybatı kesiminde anlaşmaya vardığı kısmi ateşkesin Suriye'nin tamamına yayılması gerektiğini söyledi.

Son dakika... 'Tamamına yayın!'

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, Suriye'nin güneybatı kesiminde ABD ve Rusya arasında anlaşmaya vardığı kısmi bir ateşkesin Suriye'nin tamamına yayılması gerektiğini söyledi.

ABD, Rusya ve Ürdün, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Hamburg'da düzenlenen G20 zirvesinde yapılan görüşme sonrasında güneybatı Suriye için ateşkes ve "şiddeti hafifletme anlaşması"nı ilan etmişti.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Bahram Kasımi, "Ateşkes anlaşması, Suriye'nin tamamına yayılır ve Astana görüşmelerinde tartıştığımız tüm alanı içerirse tansiyonu azaltmak adına verimli bir çözüm olabilir" şeklinde konuştu.

Kasımi, "İran, Suriye'nin egemenliğini ve güvenliğini istiyor, bu yüzden ateşkes belirli bir konumla sınırlandırılamaz. Gerçekler ele alınmazsa hiçbir anlaşma başarılı olamaz" diye sözlerine ekledi.