Gazete Vatan Logo

Son dakika... İran'dan rest geldi!

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı Muhammed Ali Caferi, "Suriye'de Haşdi Şabi olmasaydı, kesinlikle bölünmüş olurdu" diye konuştu. Macron'un füze programı talebini genç ve deneyimsizlik olarak nitelendiren Caferi Hizbullah'ı silahsızlandırmanın pazarlık konusu olmadığını söyledi.

Son dakika... İran'dan rest geldi!

İran Devlet televizyonunun haberine göre, İran Devrim Muhafızları'nın, krizden etkilenen Suriye'de kalıcı bir "ateşkes" tesis etmede aktif bir rol oynayacağını ve Lübnan Hizbullah'ını silahsızlandırma yönündeki talepler için pazarlığın söz konusu olmadığını söyledi.

İslam Devrim Muhafızları Korunumu Komitesi (IRGC) Komutanı Muhammed Ali Caferi, Suriye ve Irak'ta sözde halifelik ilan eden terör örgütü IŞİD'in ortadan kaldırılmasının bölgedeki Haşdi Şabi güçlerinin varlığı sayesinde gerçekleştiğini ileri sürdü.

Caferi, Fransız cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ülkedeki "savunma amaçlı füze programını genç ve tecrübesiz olduğu için" görüşmek istediğini söyleyerek, Fransa ve diğer Batılı güçlerin talep ettiği İran'ın balistik füze programını kısıtlamasına yönelik herhangi bir görüşmeyi talebini de reddetti.