Gazete Vatan Logo

Son dakika: 'İntikama' hazırlanıyorlar!

IŞİD'in Irak'taki büyük hezimetinin ardından militan olmakla suçlanan kişilerin aileleri bedel ödemeye hazırlanıyor. Militanların eşleri ve çocukları konusunda ortaya büyük sorunlar çıkıyor. İşte Irak'tan gelen son dakika haberlerinin detayı.

Son dakika: 'İntikama' hazırlanıyorlar!

Kocaları, oğulları ve kardeşleri öldü, fakat geride bırakılan kadın ve çocukları IŞİD'in eylemleri için bedel ödeyecek

IŞİD'in geniş Irak'taki kontrol günleri sona erdiği şu sıralarda, teröristlerin aileleri ile ne yapılacağı konusunda sorular ortaya çıkıyor.

Şimdilik, birçoğu, Musul'un doğusunda bulunan ve kentten göç edecek son kişilerin bulunduğu bir döküntü kampında etkin bir şekilde hapis cezasına çarptırılmış durumda.

"BÜTÜN ERKEKLER ÖLDÜRÜLDÜ"

Geçen hafta Midan bölgesinden kaçan ve ailesinden hepsi kadın ve çocuk olmak üzere 21 kişi öldürülen 62 yaşındaki Umm Hamoudi, "Bütün erkekler öldürüldü" dedi.

Hamoudi'nin IŞİD üyesi eşi Eski Şehir'de savaşırken yaralanmıştı. Onu savaş meydanı dışında tutmaya çalıştılar, ancak çok yarası çok ağırdı, o yüzden ona elveda dediler ve onu orada ölmeye terk ettiler.

Yerinden olan siviller hayatlarını yeniden inşa etmek için evlerine geri dönüyor Ancak IŞİD yüzünden üç yıl aşırı şiddet ve mağduriyet yaşayanların, militanların akrabalarının arasında hiçbir yeri olmadığını söylüyorlar.

Haberin Devamı

IŞİD'den geri alınan bölgelerde militanların ailelerini tehdit eden broşürler ortaya çıktı ve kendi kanunlarını uygulamak isteyen halk ailelerin evlerine el bombası attı.

Kampın bulunduğu Bartella bölgesinin başkanı Ali İskandar, "İntikam çare değildir" dedi. "Bu aileler rehabilitasyon derslerinden geçmelidir" diye ekledi.

"ARTIK KAYBOLDUK"

Umm Hamoudi'nin kızı babası onun bir IŞİD militanıyla evlendirdiğinde yalnızca 14 yaşındaydı. Eşi de yaklaşık bir yıl önce ilk çocuğuna hamile olduğu sırada çadırda uyurken öldürüldü.

32 yaşındaki Umm Suhaib en son iki ay önce kocasından haber aldı. "Kesinlikle öldü," derken kadında bir duygu göstergesi yoktu.

Şehri ele geçirdikten bir yıl sonra IŞİD'e katıldığında eşini terk etmekle tehdit etmişti, fakat dört çocuğu yüzünden bunu yapmamıştı.

Dindar bir Müslüman olan kocasını, modern bir halifelik fikrinden baştan çıkarmış ve İslam Devletinin devlet kurma projesine hizmet eden bir mühendis olarak yeteneklerini sunmuştu. Umm Suhaib,kararından pişman oldu ancak o zaman çok geç olmuştu. Yaşamını boşa harcadı ve bizimkini de sürükledi dedi ve "Artık kaybolduk".

Haberin Devamı