Gazete Vatan Logo

Son dakika... İngiltere çalkalanıyor! Yıkım...

İngiltere Başbakanı Theresa May, güvensizlik oylaması ile karşı karşıya... İngiltere'de muhafazakar milletvekilleri yeterli oya sahip olduklarını düşünüyor.

Son dakika... İngiltere çalkalanıyor! Yıkım...

BBC'nin son dakika olarak geçtiği habere göre, İngiltere'de muhafazakar milletvekilleri, Başbakan Theresa May'e karşı güvensizlik oyu için yeterli sayıda oya sahip olduklarından giderek daha fazla eminler.

İngiltere'de Muhafazakar Parti yüzde 15 eşiğini aşarak Başbakan Theresa May için güvensizlik oyuna gidecek. Oylama bugün TSİ 21:00-23:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

THERESA MAY'DEN 'MÜCADELEYE DEVAM' MESAJI

Theresa May Downing Street (Başbakanlık ofisi "10 Numara") 'te yaptığı konuşmada,

'Bu yarışta elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu partiye hizmet ettim, ulusal çıkarlara hizmet ettim. İnanıyorum ki, Avrupa Birliği ile bir anlaşma elde edilebilir. Belirsizliklere tahammülüm yok." dedi.

May'in güvenoyu için parti grubundaki 315 milletvekilinin en az 158'inin desteğini alması gerekiyor. May'in yeterli oyu alması halinde 12 ay boyunca kendisi hakkında güven oylaması yapılamayacak.
Eğer Başbakan yeterli desteği bulamazsa istifa etmek zorunda kalacak ve ardından yapılacak lider seçiminde aday olamayacak.
May'in koltuğu için aday olabilecek kişiler arasında eski Brexit bakanları Dominic Raab, David Davis ve eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın adları geçiyor. Pakistan kökenli İçişleri Bakanı Sajid Javid'in de May'in yerine geçebileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı