Gazete Vatan Logo

Son dakika: İndirim ve destek haberleri peş peşe geliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) abonelerinin su bedelleri, BEYSU, otoparklar, belediyemize ait KONBELTAŞ'ın işlettiği KAFEM ve Konya Mutfağı ücretlerinde yüzde 10'luk indirime gidiyoruz. Kiracılarımızın kira bedellerinde de artış yapmayacağız." ifadesini kullandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da, "Ankara genelinde yüzde 17 su indirimi gerçekleştirdik. Bundan sonra su fiyatlarında indirim söz konusu değil. Ulaşımda zam yapmadık. Yıl sonuna kadar zam yapmayacağız. Halk ekmeğin fiyatında zam yapmıyoruz" dedi.Öte yandan Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım ise "Otobüs biletlerinde 'enflasyonla mücadele' indirimi yolda" dedi.

Son dakika: İndirim ve destek haberleri peş peşe geliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "KOSKİ abonelerinin su bedelleri, BEYSU, otoparklar, belediyemize ait KONBELTAŞ'ın işlettiği KAFEM ve Konya Mutfağı ücretlerinde yüzde 10'luk indirime gidiyoruz. Kiracılarımızın kira bedellerinde de artış yapmayacağız"

Altay, yaptığı yazılı açıklamada, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na destek verdiklerini kaydetti.

Enflasyonla mücadele için Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Altay, KOSKİ abonelerinin su bedelleri, BEYSU, otoparklar, belediyeye ait KONBELTAŞ'ın işlettiği KAFEM ve Konya Mutfağı ücretlerinde yüzde 10'luk indirime gittiklerini, kiracılarının kira bedellerinde de artış yapmayacaklarını bildirdi.

Altay, Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu süreci inşallah en kısa sürede atlatarak, yeni ve büyük Türkiye yolunda hep birlikte yürüyeceğiz. Bizler de bu mücadeleye destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye bu süreci de atlatacaktır. Kimse bundan endişe etmesin. Yeter ki biz birlik ve beraberlik içinde bu mücadeleyi yürütelim. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu mücadelede hükümetimize destek oluyoruz."

Haberin Devamı

MUSTAFA TUNA: ZAM YAPMAYACAĞIZ

NTV canlı yayınına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna soruları yanıtladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün açıkladığı enflasyonla mücadele programı konusu ile ilgili açıklama yapan Tuna, "Ulaşımda bu yıl içerisinde zam yapmadık ve yıl sonuna kadar da zam yapmayı düşünmüyoruz. Halk ekmeğin fiyatlarında da bir artış yapmıyoruz. Yıl sonuna kadar ekmeğe zam yok." dedi.

TMSF'DEN DESTEK

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, TMSF kayyumundaki şirketlerin fiyat artışı yapmadığını belirterek "TMSF kayyumunda yönetilen perakende şirketleriyle, güçlü ve etkin şekilde Enflasyonla Topyekun Mücadele’ye katılacağız" dedi.
Gülal, Boydak Holding'in cirosunun 7,3 milyar TL'ye yükseldiğini, holding'in satışı ile ilgili projeksiyonları olmadığını bildirdi.
Açıklama sonrası Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Gülal, "TMSF kayyumunda yönetilen perakende, hizmet, gıda ve beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızla birlikte etkin şekilde yer alacağız. Sürece dahil edebileceğimiz tüm paydaşlarımızı etkin şekilde kullanıp devletimizin yanında yer almaya gayret edeceğiz" diye konuştu.
Boydak Holding'e ve şirket satış iddialarına dair Gülal, "Şirketin ekonomik devamlılığı tehlikedeyse satışı gündeme gelebiliyor, ama ne Boydak'ta, ne Koza Grubu'nda bir tehlike söz konusu olmadığından biz mahkeme süreçleri kesinleşene kadar bu şirketlere vaziyet etmeye devam edeceğiz. Naksan bizim sorunlu gruplarımızdan biri. Çok ciddi borçlanması var. Önümüzdeki süreçte özellikle Naksan'ın plastik ve Royal Halı kısmıyla ilgili farklı bir projeksiyon geliştirmeyi düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı