Gazete Vatan Logo

Erdoğan'ın restinden sonra ilk görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de AB Konseyi Başkanı TUSK ile bir araya geldi. Erdoğan görüşme öncesinde "Biz elimizden gelen her şeyi a'dan z'ye yapıyoruz. Karşıdan da bunun karşılığını bekliyoruz" demişti. Görüşmenin sona ermesiyle gelen ilk haberlerde olumlu bir hava gözlemleniyor.

Erdoğan'ın restinden sonra ilk görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile AB Konseyi binasındaki görüşmesi sona erdi.

Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerindeki son durum ile ileriye dönük atılabilecek adımların ele alındığı belirtildi.

Erdoğan, Tusk ve Junker'le görüşmesinin ardından Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani ile bir araya geldi. Tusk ve Junker, Erdoğan ile görüşmeden önce ABD Başkanı Trump ile de bir görüşme yaptı.

AB'YE SORUMLULUK ÇAĞRISI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesi "Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden kopmak gibi bir dedi olmadığını" ifade etmişti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, AB'den ise "kendi üzerine düşen görevi yerine getirmelerini" beklediklerini belirtti.

Erdoğan, "AB Türkiye'yi kendi kapısında dilenci mesafesinde göremez; böyle bir hakkı da yok" dedi.

MACRON'LA 45 DAKİKA

Macron'la ilk görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun da katıldığı görüşme 45 dakika sürdü ve basına kapalı yapıldı.

Haberin Devamı