Gazete Vatan Logo

Dünyanın gözü oradaydı, iade edildi...

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın dün, Hint pilotun cuma günü barış jesti olarak serbest bırakılacağını açıklamasının ardından dünyanın gözü Pakistan - Hindistan sınırına kilitlenmişti. O pilot ülkesine iade edildi.

Dünyanın gözü oradaydı, iade edildi...

Dünya, Hindistan ve Pakistan sınırına kilitlendi. Pakistan'ın düşürdüğü Hint savaş uçağından canlı olarak ele geçirildikten sonra gözaltına alınan ve sosyal medyada da görüntüleri yayımlanan pilot Abhinandan Varthaman serbest bırakıldı.Pakistan, Hintli pilotu serbest bıraktı. Uluslararası ajanslar pilotun serbest bırakılma anını son dakika olarak geçti.

Pakistan Başbakanı İmran Han dün yaptığı açıklamada, Hint pilotun Cuma günü "iyi niyet göstergesi" olarak serbest bırakılacağını duyurmuştu.

NELER OLDU?

İki ülke arasındaki gerginlik iki hafta önce yükselmeye başlamıştı. Hindistan'da 14 Şubat'ta paramilis konvoyunu hedef alan bombalı saldırıda 44 asker hayatını kaybetti, 20 asker yaralanmıştı. Hindistan, saldırıyla ilgili Pakistan'ı suçlamış, saldırıyı kınayan Pakistan ise suçlamayı reddetmişti.

Hindistan, 26 Şubat'ta Keşmir Kontrol Hattı'nın Pakistan tarafındaki Ceyş-i Muhammed örgütüne ait kampa hava saldırısı düzenlemişti.

Pakistan, iki ülke arasındaki gerginliğin ardından dün sabah, hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Hindistan'a ait iki savaş uçağını düşürdü. Ayrıca Pakistan uçakları Hindistan hava sahasına girdi.

Haberin Devamı

Hindistan medyası, Hint ordusunun Pakistan'a ait bir F-16 uçağı düşürdüğünü bildirmişti.