Gazete Vatan Logo

Son dakika... Her an her şey olabilir! Rusya'ya karşı...

Eski Rus casusu Sergei Skripal ve kızı Yulia'nın İngiltere'de zehirlenmesiyle alakalı son dakika tepkileri peş peşe geliyor... Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD liderleri, İngiltere'de zehirlenen eski Rus casusuyla ilgili olarak Rusya'ya karşı ortak bir bildiri yayımladı.

Son dakika... Her an her şey olabilir! Rusya'ya karşı...

Eski Rus casusu Sergei Skripal ve kızı Yulia'nın İngiltere'de zehirlenmesine tepkiler büyüyor. İngiltere'nin 23 Rus diplomatı sınır dışı edeceğini açıklamasının ve Rusya'nın aynı şekilde cevap verileceğini açıklamasının ardından, Batı'dan ortak tepki geldi.

İngiltere'nin Fransa, Almanya ve ABD ile ortak yayımladığı bildiride, Rusya arkasında olduğunu kabul etmediği saldırı yüzünden kınandı.

Açıklamada, "Biz; ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere liderleri, Sergei ve Yulia Skripal'e 4 Mart 2018'de Büyük Britanya'daki Salisbury'de düzenlenen saldırıya iğrenerek bakıyoruz. Rusya tarafından geliştirilmiş askeri tip sinir gazı, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez Avrupa'da saldırı amacıyla kullanıldı. Büyük Britanya'nın egemenliğine yönelik bu saldırı, Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ni ve uluslararası hukuku açık bir şekilde ihlal ediyor. Hepimizin güvenliğini tehdit ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, dört ülke de Rusya'nın Novichok sinir gazı programını Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün denetimine açması için çağrıda bulundu.

Haberin Devamı