Gazete Vatan Logo

Son dakika... Hepsi orada öldürüldü! PYD/PKK...

Zeytin Dalı harekatının 41. gününde 8 askerin şehit olduğu Raco'da hainler tek tek bulunup imha ediliyor. Tünelde gizlenen ve yoğun sisten faydalanıp Mehmetçiğe aniden saldıran PKK'lılarla onlara destek veren İranlı milisler ve Esed Şebbihası 140’tan fazla terörist öldürüldü. Birlikler şimdi belde merkezinde.

Son dakika... Hepsi orada öldürüldü! PYD/PKK...

Türk Silahlı Kuvvetleri meskûn mahal operasyonu öncesi saha temizliğine devam ediyor. Raco-Keltepe mevkiinde yoğunlaşan sis nedeniyle sıfıra düşen görüş açısını sızma fırsatı olarak değerlendirmek isteyen PKK’lılar nöbet değişiminden gelen Mehmetçiklere pusu kurdu. Perşembe öğle saatlerinde Ömer Ali köyü bölgesinde teröristlerle çatışmaya giren askerlerden 8’i şehit olurken 13 Mehmetçik de yaralandı. Dağlık bölgede 2 saatten fazla süren çatışmaların yaşandığı Keltepe mevkii son alınan noktalar arasında yer alıyor. Nöbet değişiminden dönen askerlere kurulan kalleş pusunun dağ eteğinde kazılan bir tünele saklanan PKK’lılar tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkarken, perşembe ve cuma gün boyu teröristlere ait tüm mevziler havadan ve karadan imha edildi.

İRAN MİLİSLERİ VE ŞEBBİHALAR ÖLDÜRÜLDÜ

Şaran, Cinderesi, Şeyh Hadid ve Raco genelinde PKK mevzilerinin tamamı vuruldu. İki gün süren bombardımanlarda 140’tan fazla PKK’lı terörist ve destek için gelen Esed destekli Şebbihalar ile İran güdümlü Şii militan etkisiz hale getirildi. Hizbullah’a yakın Meyadin haber ajansı 36 Şii militanın son operasyonda öldürüldüğü bilgisini verdi. Bölgedeki saha kaynakları da aynı süreç dahilinde Esed destekli 17 Şebbiha’nın da son 48 saat içerisinde Raco bölgesinde öldürüldüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

TSK ve ÖSO birliklerinin ‘savaşın en zorlu cephesi’ olarak gösterdiği sarp dağlarla örülü Raco ve çevresinde yürütülen operasyon kapsamında Canka, Haydariyye köylerinin alınması sonrası 1083 rakımlı tepeye taarruz başladı. PKK’nın hain pususu ile şiddetlenen çatışmaları müteakip kritik tepe teröristlerden temizlendi. Raco merkezine yürüyüşünü sürdüren Mehmetçik ve ÖSO güçleri, Aşağı ve Yukarı Meskenli köyleri ile Mamelin köyünde kontrol sağladı. Devam eden ilerleyişe paralel olarak 200 kişilik PKK’lı grup ise güneydeki Hacı Halil köyüne kaçtı. SİHA’ların yakın takibinde olan grup 4 savaş uçağı tarafından nokta atışları ile vuruldu. Cuma sabah saatlerinde ise Raco ve Badenli kasaba merkezlerine dönük operasyon başladı. Kasaba merkezine ulaşan birlikler mayın ve sivilleri kullanarak kurulacak tuzaklara karşı önleme faaliyeti başlattı.

Haberin Devamı

EN FAZLA ŞEHİT ORADA

Raco, 12 bin kişilik nüfusuyla Afrin’e bağlı en önemli nahiye olma özelliği taşıyor. Suriye genelinde en yüksek dağlara sahip Raco aynı zamanda PKK’nın en uzun yeraltı tünelleriyle donattığı yer. Terör örgütü PKK, Afrin’e açılan son yükselti olan Raco’nun düşmesini TSK ve ÖSO’nun Afrin’e ulaşması olarak değerlendiriyor. Afrin’i sonun başlangıcı olarak gören PKK, bölgede 500’den fazla teröristi ‘feda’ etti. Raco, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de 25 şehit vererek Zeytin Dalı Harekâtı süresince en fazla Mehmetçiğin toprağa düştüğü bölge oldu. (Yeni Şafak)