Gazete Vatan Logo

Türkiye'yi bekleyen tehlike!

ABD ordusunun önceki gün Rakka kenti yakınlarındaki Tabka'ya havadan indirdiği ABD askerleri ve YPG'lilerin fotoğrafları yayımlandı.

Türkiye'yi bekleyen tehlike!

Türkiye’nin bütün itirazlarına karşın ABD ve Rusya’nın Suriye’de YPG’ye verdiği destek artarak sürüyor. Geçtiğimiz günlerde ajanslara düşen son dakika haberleri oldukça tepki çekti. PKK'nın Suriye kolu YPG'ye desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ABD bu sefer kendi askerleriyle birlikte YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) 'ni havadan paraşütle indirmişti. İşte o anların fotoğrafları yayınlandı.

PENTAGON KABUL ETTİ

Haberi dünyaya Reuters duyurmuştu. Daha sonrasında Pentagon'dan konuya ilişkin bir açıklama gelmişti. Açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'de Rakka'ya bağlı Tabka yakınlarına paraşütle Amerikan askeri ve PKK'nın Suriye kolu YPG öncülüğündeki SDG'lileri indirdiği bildirildi.

TABKA'YI BİRLİKTE ELE GEÇİRECEKLER

Reuters'ın haberine göre, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sosyal medyada yayımladığı açıklamada, operasyonun amacının, stratejik Tabka bölgesinin ele geçirilmesi olduğu belirtilmişti.

DSG Komutanı bugün, "ABD askerleri ile Tabka'da IŞİD'e karşı büyük bir operasyon yapıyoruz" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE YPG'Yİ OPERASYONDA İSTEMİYORDU

Hatırlanacağı üzere Ankara, Rakka operasyonuna YPG'li teröristlerin katılmasını istemiyordu. Türkiye, YPG yerine koalisyon güçleriyle Rakka'yı almayı planlıyordu.

RUSYA'NIN DA YPG SEVGİSİ

PKK’nın uzantısı PYD’nin denetimindeki Afrin bölgesine Rus üssü kurulacağı öne sürülmüştü. YPG’nin Sözcüsü, Reuters’a, Rusya’nın Afrin’de askeri üs kuracağını, burada YPG’lileri ‘terörle mücadele’nin bir parçası olarak da eğiteceğini söylemişti. Ancak bu iddia, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı.

YALANLADILAR AMA FOTOĞRAFLAR ÇIKTI

Yalanlanmanın ardından Rus askerlerinin YPG bayrağı ve Apo posterleri ile Nevruz kutlaması fotoğrafları ortaya çıktı. Pentagon da Tabka’da YPG’liler ve Amerikan özel birliklerinin havadan indirme ile ortak operasyon yaptığını duyurdu.