Gazete Vatan Logo

Son dakika... Haberler vahim! Suudi Arabistan'ın...

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Dairesi, Suudi liderliğindeki koalisyonun uçaklarının Yemen'in başkenti Sana'daki bir oteli hedef aldığı ve 30'dan fazla kişinin öldüğü hava saldırıları için bağımsız bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. Uluslararası haber ajanslarının son dakika geçtiği haberler ve fotoğraflar ise çok vahim. Enkaz altından çıkartılanlar arasında kadın ve çocukların bulunduğu 14 sivilin hayatını kaybettiği görülüyor.

Son dakika... Haberler vahim! Suudi Arabistan'ın...

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları dairesinden son dakika çağrısı geldi. BM, Suudi liderliğindeki koalisyonun uçaklarının Yemen'in başkenti Sanaa'daki bir oteli hedef aldığı ve 30'dan fazla kişinin öldüğü hava saldırıları için bağımsız bir soruşturma çağrısında bulundu.

İnsan hakları sözcüsü Liz Throssell, "Koalisyon da dahil olmak üzere çatışmanın taraflarına uluslararası insani hukuka tam saygı gösterilmesini sağlamakla görevli olduklarını hatırlatıyoruz" dedi.

Bu sırada uluslararadı haber ajanslarından vahim görüntüler gelmeye başladı.

Acil koduyla duyurulan haber ve görüntülerde, başkent Sana'da enkaza dönen evlerden çıkarılan çocuk cesetlerinin fotoğraflarını paylaştı.

Haber ajansları, hayatını kaybedenler arasında çocuklar ve kadınların bulunduğunu belirtti.