Gazete Vatan Logo

Son dakika... Haberler peş peşe geliyor! 'Salih öldürüldü'

Yemen'den son dakika haberleri geliyor. Eski Cumhurbaşkanı Salih yanlıları ile İran destekli Husiler arasındaki çatışmalarda ölü sayısı artıyor.İran büyükelçiliğine havan topu atıldıktan sonra eski Cumhurbaşkanı Salih'in evi patlatıldı. İsyancı Husilerin radyo kanalı Salih'in öldürüldüğünü duyurdu.

Son dakika... Haberler peş peşe geliyor! 'Salih öldürüldü'

Suudi liderliğindeki koalisyon savaş uçakları Yemen'i bombalıyor. İran destekli Husiler ile çatışmalar şiddetleniyor...

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Yemen'in başkentinde yoğunlaşan savaşta, geçtiğimiz altı günde üç hastanenin en az 125 ölü ve 238 yaralıya ulaştığını bildirdi...

Eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile İran destekli isyancı grup Husiler arasındaki çatışmalarda, başkent Sana'daki İran Büyükelçiliği'ne havan topu isabet etti. Daha sonrasında Husi milislerinin Eski Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in evini patlattığı açıklandı.

İsyancı Husiler, Yemen eski Cumhurbaşkanı Salih'in cesedini böyle teşhir etti.

ICRC sözcüsü Iolanda Jaquemet, "Sanaa'daki acil olarak yaralılar için gereken malzemeleri destekliyoruz" dedi. "Ayrıca ceset torbaları ve jeneratörlere bağımlı olan ana hastanelere yakıt bağışlamayı umuyoruz "dedi.

'SALİH ÖLDÜRÜLDÜ'

Yemen'de Husiler tarafından kontrol edilen içişleri bakanlığının radyo istasyonundan yapılan açıklamada eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in öldürüldüğü söylendi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistanın El-Arabiya televizyonu Salih'in öldürüldüğü, lideri olduğu Genel Halk Kongresi partisi tarafından açıklandığını belirterek duyurdu.