Gazete Vatan Logo

Son dakika... Haberler peş peşe geldi! Kriz yaratır...

Faslı yetkililer, iki İskandinav kadın turistin Atlas Dağları’nda vahşice katletilmesiyle ilgili 4 şüphelinin terör örgütü DEAŞ'a bağlılık yemin etmesine rağmen kendi inisiyatifleriyle bu cinayeti işlediklerine inanıyor.

Son dakika... Haberler peş peşe geldi! Kriz yaratır...

Fas Güvenlik ve İç İstihbarat Servisi Sözcüsü Boubker Sabik olayla ilgili 9 kişinin daha terör planı kurmaktan dolayı gözaltına alındığını bildirdi.

Sabık, devlet televizyonu olan 2M kanalında 25 ila 33 yaşları arasındaki dört şüphelinin, önceden hedeflerini seçmeden bir suç işlemeye niyetli olarak Imlil bölgesine yöneldiğini söyledi.

Cesetlerin bulunmasından önce cuma günü şüpheliler terör örgütü DEAŞ'a bağlılık yemini ettiklerini gösteren bir video kaydetti.

Sabık, dört şüpheliyi 'yalnız kurtlar' olarak nitelendirerek "Cinayetin DEAŞ ile bir bağı tok. Yalnız kurtlar liderlerinden izin almazlar" ifadelerini kullandı.

Sabık ayrıca, aralarından birinin 2013 yılında yurtdışındaki militanlara katılmak isteyen bireylere yönelik uyguladığı baskıların bir parçası olarak tutuklandığını, bu şüphelinin diğer üçünü de radikalleştirdiğini söyledi.

Sadık, şüphelilerden birinin Orta Doğu'daki savaştan döndüğü haberlerini de reddetti. Dört kişinin Marakeş'in kenar mahallelerinden olduğunu, gayriresmi işlerde çalıştığını ve eğitim düzeylerinin düşük olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU

28 yaşındaki Norveç vatandaşı Maren Ueland ve 24 yaşındaki Danimarkalı Louisa Vesterager Jespersen, yürüyüş yaptıkları Atlas Dağları’nda ölü bulunmuştu.

Soruşturmayı yürüten yetkililer, sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoda turistlerden birinin kafası kesilerek öldürüldüğü anın görüntülendiği iddialarını araştırdıktan sonra açıklama yaptı. Norveç polisi, kadınların öldürülme anını gösteren video kaydının büyük olasılıkla gerçek olduğunu duyurdu.

Görüntülerde maskeli bir adamın mutfak bıçağıyla bir kadının boğazını kestiği ve kadının çığlıkları yer alıyor.

İki İskandinav kadın turistin Atlas Dağları’ndaki çadırlarında terör örgütü DEAŞ üyeleri tarafından öldürülmesi sonrası Kuzey Afrika ülkesi Fas’ta anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Yüzlerce kişi, Norveç ve Danimarka elçilikleri önünde kurbanları andı.
Fas’ın başkenti Rabat’ta aralarında “Özür dileriz” yazısının da yer aldığı dövizler taşıyan yüzlerce kişi, Norveç ve Danimarka büyükelçilikleri önünde toplandı.

Haberin Devamı