Gazete Vatan Logo

Görüntüler var, 100 TIR dolusu silah...

Trump yönetimi terör örgütü PYD/YPG'ye silah yardımını yasallaştırdı. Türkiye'nin tepkisi üzerine silahların PKK'ya verilmeyeceği yönünde güvence verildi. Sevkıyatı beklenen silahlar onaydan 6 gün sonra Simelka kapısından girdi. Yaklaşık 100 civarında TIR dolusu silah var.

Görüntüler var, 100 TIR dolusu silah...

ABD, terör örgütü PYD / PKK’ya Suriye'de DEAŞ'la mücadele gerekçesiyle 15 ve 20 Mayıs tarihlerinde iki büyük askeri sevkiyat yaptı. AA'nın Haseke'deki muhabirinin görüntülediği son sevkiyatlar, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK’yı silahlandırma politikasını Başkan Donald Trump'ın resmi kararnamesi haline getirmesinden 6 gün sonra başladı.

15 ve 20 Mayıs tarihlerinde, Irak - Suriye sınırındaki Simelka kapısından iki ayrı sevkiyatta 100 civarında TIR PYD/ PKK bölgesine girdi.


Haseke'ye, ardından Rakka'nın kuzey kırsalına yönelen ve içinde çok sayıda akaryakıt tankeri de olan konvoylarda askeri zırhlı araç, iş makinası ve konteynırlara yüklü mühimmat taşındığı görüldü.

PYD/PKK'nın cephe hatlarından çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştığı görselleri inceleyen AA muhabirleri, son askeri sevkiyatlara kadar örgütün elinde, ABD yapımı çoklu roket atar rampaları, 80 ve 120 milimetre havan, MK19 bomba atar, M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri ile Humwee tipi askeri araçlar ve Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcıların yanı sıra Türkiye'nin taleplerine rağmen satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin tank savar füzeleri bulunduğunu tespit etmişti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'YE KARŞI ŞEFFAF OLACAĞIZ

Washington’da ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ve ABD’nin DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile ortak basın toplantısı yapan Dunford, silahların dağıtımı konusunda Türkiye’ye karşı şeffaf olacaklarını da söyledİ

BÜYÜK SEVKİYAT HAZİRANDA

Ankara’ya ulaşan son istihbarat raporuna göre, terör örgütü YPG’ye desteğini bir adım daha ileri götüren ABD’nin asıl sevkiyatı henüz yapmadığı ortaya çıktı. ABD büyük sevkiyat için haziranı bekliyor. ABD’nin haziran ayı içerisinde yapacağı sevkiyatta çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı ve bunun gibi ağır silahlar başta olmak üzere birçok mühimmat ve askeri lojistik malzeme bulunacağı öğrenildi.

TÜRKİYE'YE "GÜVENCE" VERİLMİŞTİ

ABD yönetimi, daha önce farklı zamanlarda yaptıkları açıklamalarda PKK/PYD'ye verilen silahların operasyonun ardından geri alınmayacağını söylemiş, ancak Türkiye'ye bu silahların güvenlik tehdidi yaratmayacağına dair güvence verdiklerini belirtmişlerdi.

Haberin Devamı