Gazete Vatan Logo

Son dakika... Haberler geldi! ABD askerleri Türkiye sınırında

ABD ordusunun Suriye'nin kuzeyinde Rojava ile Türkiye sınırında konuşlandığı öne sürüldü. İddia, Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) basın sözcüsü Mustafa Bali’den geldi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de iddiayı doğruladı.

Son dakika... Haberler geldi! ABD askerleri Türkiye sınırında

TSK’nın, Fırat’ın doğusuna yönelik bombardımanı ve kara harekatı hazırlığı terör örgütü PKK’yı panikletti. Reuters’ın aktardığına göre SDG basın sözcüsü Bali, ABD güçlerinin dünden itibaren sınırda devriye gezmeye başladığını söyledi.

Bali bölgedeki durumun gergin olduğunu ve belirsizliğin hakim olduğunu belirterek “Amerikalıların Türkiye hükümeti ile müzakerelerinin sonucunu bekleyip göreceğiz” ifadelerini kullandı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada da “Güvenilir kaynaklar Türkiye’nin bölgeye yönelik hareketini önlemek için ABD güçlerinin Dicle ve Fırat nehirleri arasında Türkiye sınırı boyunca yerleştiğini teyit etti” denildi.

ABD’den ve ABD liderliğindeki koalisyondan ise iddiayı doğrulayan bir açıklama yapılmadı.

AKAR ile MATTIS GÖRÜŞTÜ

Öte yandan dün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı James Mattis arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Menbiç’te ortak devriye konusunun ele alındığı açıklandı.

Görüşmenin ardından Pentagon’dan yapılan açıklamada iki bakanın “Türk ve Amerikan güvenlik güçlerinin, Menbiç'te yürüttüğü ilk ortak devriyenin, sınırda tansiyonu düşürmek, bölgedeki güvenlik ve istikrarı sağlamak açısından önemli bir adım olduğunu vurguladıkları” bildirildi.

Haberin Devamı

Türkiye ile ABD, haziran ayından bu yana Menbiç Yol Haritası kapsamında, Münbiç bölgesinde 60 bağımsız koordineli devriye yaptıktan sonra, önceki gün ilk kez bölgede ortak devriye düzenlemişti.