Gazete Vatan Logo

Son dakika... Haberler az önce geldi! Türk askerleri oraya girdi!

Gelen son dakika haberlerine göre, Türk askerinin ABD ile uzlaşma çerçevesinde Münbiç'in dış mahallelerine girdiği Menbiç Kırsalında ortak devriyeye başladığı belirtildi.

Son dakika... Haberler az önce geldi! Türk askerleri oraya girdi!

Ankara ile Washinton arasında yapılan anlaşmadan sonra, Türk ordusu Menbiç kırsalına giriş yaptı.

Sacur nehri hattında konuşlanan Türk askerleri, ABD birlikleriyle birlikte bölgede ortak devriyeye başladı.

TSK'DAN AÇIKLAMA
TSK: "Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları bağımsız devriye faaliyetlerine başladı."
DIŞİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI
Askerleirmiz dveriye gezmeye başladı. Münbiç içine de girecekler aşama aşama. Bu süreçte ayrıca YPG'liler Menbiç'ten çıkartılacaklar. Biz de tabii ki bunu denetleyeceğiz, biz de orada olacağız ve çıktığından emin olacağız. Dah asonra buranın istikrara kavuşturulması için çalışmalarımız devam edecek. Yol haritası uygulamaya geçti diyebiliriz. İnşallah bir an önce Menbiç'te bu planı uygularız daha sonra diğer şeylere de geçeriz. amacımız, YPG'nin kontrol ettiği tüm bölgelerden onları çıkartarak bu bölgeleri istikrara kavuşturmaktır. Amacımız yine buraları o şehirlerin insanlarına vermektir ve kimlerin yöneteceğine dair tüm aşamalarda birlikte çalışacağız. Diğer taraftan, Türkiye'deki Suriuyeliler ve Suriye'nin değişik yerlerine kaçmak zorunda kalan Suriyelilerin de bu bölgelere dönmesi için yardımcı olacağız. Hayırlı olsun hareketlilik başladı. Biliyorsunuz bizim askerlerimiz yola çıktığı zaman, Fırat Kalkanı'nda da böyleydi Afrin'de de böyleydi. Arkası da gelir. Menbiç en kısa zamanda YPG'den PKK'dan temizlenecek ve gerekli adımları atacağız.
CUMHURBAŞKANI: MÜNBİÇ'TE ŞU ANDA DEVRİYE GEZME OLAYI BAŞLADI

Şuan biz öyle bir mücadele veriyoruz ki CHP'ye de HDP'ye de sesleniyorum. Biz şuanda milletimizin beka mücadelesi için çalışıyoruz. Biz diyoruz ki er veya geç bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Biz icazeti milletimizden aldık. Münbiç'te şu anda devriye gezme olayı başladı. Biz 81 milyonun tamamının refah düzeyini yükseltmeye çalıştık.

BAŞBAKAN DA DUYURDU
Başbakan Binali Yıldırım da İstanbul Bağcılar'da yaptığı mitingde, "Askerimiz Menbiç'te göreve başladı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AKAR MENBİÇ İÇİN TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPMIŞTI
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da, NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Scarparrotti ile Menbiç yol haritasına ilişkin telefon görüşmesi yapmıştı.

Haberin Devamı

MENBİÇ YOL HARİTASINDA UZLAŞMA SAĞLANMIŞTI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 4 Haziran'daki Washington ziyareti sırasında YPG'lilerin Suriye Menbiç'ten çekilmesini öngören Menbiç yol haritası üzerinde mutabakat sağlanmıştı.
Geçtiğimiz hafta TSK'dan yapılan açıklamada da Türkiye ve ABD'den askeri yetkililerin 12-13 Haziran tarihlerinde Almanya'da toplanarak Menbiç yol haritası ve uygulama planı konusunda mutabakat sağladıkları belirtilmişti.

Haberin Devamı