Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: YPG ile çatışma! Onlarcası öldü!

Son dakika: Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG’nin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, (SDG) Halep’in batı kırsalındaki gruplara bir saldırı başlattı. Son dakika haberine göre, saldırı sonucunda her iki taraftan da onlarca ölü var...

Son dakika haberi: YPG ile çatışma! Onlarcası öldü!

Suriye'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. YPG’nin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, Halep’in batı kırsalında yer alan Daret İzza bölgesindeki gruplara bir saldırı başlattı.

Suriye rejimine yakın haber sitesi Al Masdar'ın haberine göre, Taarruzun ilk saatlerinde Seman dağlarını ve çok sayıda kontrol noktasını ele geçiren Suriye Demokratik Güçleri, daha sonra başlayan karşı saldırı sonrası geri çekilmek zorunda kaldı.

Yaşanan şiddetli çatışmalarda, iki tarafta büyük kayıplar verirken Ahrar Şam’ın önemli komutanlarından Ebu Ali el Atri de öldürüldüğü bildirildi.

SDG’ye yakın kaynaklar, bu saldırı sırasında 30’dan fazla Ahrar Şam grubundan; Ahrar Şam’a yakın kaynaklar ise en az 25 SDG militanının öldürüldüğünü iddia etti.

"YPG'LİLER ÖSO'YA SALDIRDI: 42 ÖLÜ"

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre ise, YPG'liler, Özgür Suriye Ordusu elinde bulunan Halep kırsalındaki Deyra Azze kasabasına saldırı düzenledi.

Saldırısı sonrası YPG ile Özgür Suriye Ordusu arasında çıkan çatışmada YPG kanadında 25 kişi öldürülürken, ÖSO kanadında 17 kişi öldü 10 kişi yaralandı.

Haberin Devamı