Gazete Vatan Logo

"Üst düzey askerlerin PKK liderleriyle el sıkıştığı..."

ABD'den Şengal'de çekildiği iddia edilen fotoğraf için konuştu. Fotoğrafta ABD'li üst düzey bir askerin PKK üyeleriyle görüşüyordu.

"Üst düzey askerlerin PKK liderleriyle el sıkıştığı..."

Bakanlık Geçici Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında AA muhabirinin, ABD'li askerlerin helikopterle bölgeye giderek örgüt üyeleriyle görüşmesiyle ilgili sorularını cevapladı.

Toplantıda Toner'e, "PKK'yi terör örgütü olarak gördüğünüzü belirtiyorsunuz, fakat Türkiye'nin operasyonundan sonra ABD askerlerinin bölgeye gitmesini ve üst düzey bir askerin burada PKK liderleri tarafından karşılanmasını nasıl açıklıyorsunuz?" şeklinde bir soru yöneltildi.

"FOTOĞRAFLARI GÖRMEDİM"

Soruya tepki gösteren Toner, belirtilen fotoğrafları görmediğini, fakat bu soruda ABD'li üst düzey askere karşı saygısızlık olduğunu söyledi.

Toner, "Bahsettiğiniz fotografları görmedim. Fakat üst düzey askerlerin PKK lideleriyle el sıkıştığı ya da görüştüğü yönündeki ifadedeki saygının ciddi şekilde sorgulanmasını isterim" dedi. Toner ayrıca, PKK'yı 'terör örgütü' olarak tanımladıklarını belirtti.Öte yandan Toner, TSK'nın PKK ve YPG'ye yönelik operasyonlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE'NİN PKK OPERASYONLARINI DESTEKLİYORUZ"

Operasyonun bir önceki günden farklı yere yapıldığını kaydeden Toner, "Türkiye'nin sınırlarını korumak için PKK terörizmine karşı yaptığı operasyonları destekliyoruz. Bu operasyonlar Türkiye'nin PKK'ya karşı son birkaç yıl içerisinde yaptığı operasyonların bir parçasıdır'' diye konuştu.

Haberin Devamı