Gazete Vatan Logo

Terör listesinden çıkardılar!

Suriye'nin kuzeybatısında etkin olan El Kaide bağlantılı eski ismiyle El Nusra olarak bilinen yeni yapılanma Hay'at Tahrir' eş Şam'ın Kanada'nın terör listesinde olmadığı haberleri geldi.

Terör listesinden çıkardılar!

CBA'nın haberine göre, El Kaide'ye bağlı eski ismiyle El Nusra olan ve şimdilerde Hay' at Tahrir' eş Şam olarak bilinen örgüt Kanada'nın terör listesinden çıkmayı başardı.

Konuyla ilgili olarak, El Kaide bağlantılı örgütün propagandasını yapan, örgüte para gönderen ve katılan Kanadalılara ceza verilmediği belirtildi.

Eski adı El Nusra Cephesi olan Hay’at Tahrir’eş Şam, El Nusra’nın “terör örgütü” sayılması sebebiyle ismini Şam’ın Fethi Cephesi olarak değiştirmiş, sonrasında yeniden isim değiştirirek, Hay’at Tahrir’eş Şam adını almıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ından icole Thompson CBC'ye yaptığı açıklamada, "Halen Hay’at Tahrir’eş Şam'ın gerçekte nasıl işlediğini seyrettiklerini söylerken Hay’at Tahrir’eş Şam üyelerinin kendileri tarafından “terör örgütü üyesi” olarak görülmediğini belirtti.

ABD terör listesinin yakından takip edildiği Kanada da grubu listelemedi.

El Kaide'den ayrılarak adını Fetih el Şam olarak değiştiren El Nusra Washington yönetimi tarafından "terör örgütü" olarak nitelendirilmişti.

Haberin Devamı

Daha önce yalnızca Arapça yapılan bir ABD açıklamasında, örgütün “terör örgütü” olduğu söylenmişti. Ancak bunun bir “hata sonucu” olduğu belirtilmişti.