Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Tehdit ettiler! 'Misilleme yaparız'

ABD destekli, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin kolu olan Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'den son dakika açıklaması geldi. Sözcü Rakka'daki mevzilerinin Suriye ordusu tarafından vurulması durumunda misilleme yapılacağını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayı...

Son dakika haberi: Tehdit ettiler! 'Misilleme yaparız'

ABD destekli, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin kolu olan Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Rakka'da Suriye ordusuna ait uçağı düşürmesi sonrasında bir açıklama geldi.

Reuters haber ajansının son dakika olarak geçtiği habere göre, SDG Sözcüsü Talal Silo, Suriye ordusunun uçak, top ve tank kullanarak Rakka'daki DSG mevzilerini vurma planları yaptığını, böyle bir saldırı düzenlenmesi halinde misilleme yapacaklarını belirtti.

Suriye Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Rakka bölgesinde Suriye hava kuvvetlerine ait bir uçağı düşürdüğü duyurulmuştu. Suriye ordusuna ait savaş uçağının Rakka'nın güneyinde düşürüldüğü belirtilen açıklamada, “Bugün öğle saatlerinde uçağımız, IŞİD’le mücadeleye yönelik görevini yerine getirirken düşürüldü” ifadelerine yer verilmişti.

SURİYE: DEAŞ'LA MÜCADELE EDERKEN KASITLI BİR SALDIRI YAPILDI

Suriye ordusundan dün yapılan açıklamada, ABD liderliğindeki koalisyonun Rakka kırsalında Suriye ordusuna ait bir savaş uçağını düşürdüğü bildirilmişti. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye rejimine ait bir SU-22 savaş uçağının, Tabka ilçesinin güneyinde Suriye Demokratik Güçlerini vurması üzerine ABD F/A 18 Super Hornet uçakları tarafından yerel saatle 18.43’te düşürüldüğünü duyurmuştu.

Haberin Devamı

Suriye ordusu, savaş uçağının düşürülmesini 'kasıtlı bir saldırı' olarak nitelendirirken bu tür hamlelerin terörle mücadeleye zarar verdiği uyarısında bulunmuştu.