Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Skandal! İsrail'den acil 'Kürdistan' çağrısı!

Son dakika haberi: İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumunu desteklediklerini söyledi. Şaked, ABD'ye de referandumu destekleme çağrısı yaptı.

Son dakika haberi: Skandal! İsrail'den acil 'Kürdistan' çağrısı!

İsrail basınında çıkan haberlere göre, daha önce de Orta Doğu'da bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasına destek veren İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, bağımsız bir Kürt devleti kurulmasının ülkesinin yararına olduğunu belirterek Batılı ülkelere Erbil bağımsızlık girişimini destekleme çağrısı yaptı. Şaked, “İsrail ve Batılı ülkelerin Kürdistan devleti kurulmasında büyük menfaati var. ABD’nin referandum sürecini desteklemesinin vaktinin geldiğine inanıyorum” dedi.

Şaked, İsrail’in ‘en azından IKBY'deki Kürtlerin bağımsızlığını desteklediğini’ söyledi.

"NETANYAHU DA DESTEKLİYOR"

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ağustos ortasında ülkesini ziyaret eden Amerikalı Kongre üyeleriyle sohbetinde Irak’ta bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasını desteklediğini söylediği öne sürülmüştü. Ancak bu iddiaya dair resmi açıklama yapılmamıştı.

ABD ise referanduma dair açıklamaların Irak’ın birliğine vurgu yapıyor. Washington referanduma doğrudan karşı çıkmamakla birlikte, böyle bir oylamanın IŞİD’le mücadeleyi sekteye uğratacağını savunuyor.

Haberin Devamı

İSRAİL GENEL KURMAY BAŞKAN YARDIMCISI'NDAN PKK İTİRAFI

İsrail Genel Kurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan, PKK'yı terör örgütü olarak görmediklerini söyledi.

Golan, Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü'ndeki konuşmasında, PKK'yı terör örgütü olarak görmediklerini söylerek şöyle konuştu: ''PKK bizim için terör organizasyonu değil, İsrail'in dış politikasına hizmet ediyorlar.''

Golan, Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılacak referandum ile ilgili, "Tüm kürtlerin katılımıyla Büyük Kürdistan kurulmalıdır." açıklamasında bulundu.