Gazete Vatan Logo

ABD ipin ucunu kaçırdı! 200 civarında asker...

ABD'nin Suriye'ye YPG'lilerle birlikte Amerikan askerlerini havadan indirmesi, Irak'ta 'yanlışlıkla' sivilleri vurması konuları tartışılırken Pentagon'dan yeni bir açıklama geldi. Buna göre ABD Orta Doğu'ya 200 civarında asker daha gönderecek. Ayrıntılar haberimizde...

ABD ipin ucunu kaçırdı! 200 civarında asker...

ABD devletleri Orta Doğu'da askeri birliğini artırmayı hedefliyor. Pentagon yetkilisinden bununla ilgili açıklamalar geldi.

Fox News’e konuşan bir Pentagon yetkilisi, ABD'nin, IŞİD'le mücadele amacıyla Suriye veya Irak’ta kullanılmak üzere Orta Doğu'ya 200 civarında asker daha göndereceğini duyurdu.

ABD’nin Ortadoğu’ya 200 civarında ilave asker göndereceği bildirildi.

Yetkili, 82. Hava İndirme Tümeni’nden iki bölüğün, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun komutanı Korgeneral Stephen Townsend’in isteği üzerine, Suriye veya Irak’taki güvenliği artırmak amacıyla Ortadoğu’da konuşlandırılacağını söyledi.

Söz konusu bölüklerin nereye gideceğinin henüz netleşmediği ve son kararı Townsend’in vereceği belirtilirken, Pentagon yetkilisi, askerlerin bir kısmının, Musul’un yaklaşık 40 kilometre güneyindeki El Kayyara hava üssüne konuşlandırılacağını belirtti.

Pentagon’un bugün konuyla ilgili daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

EN SON 400 AMERİKAN ASKERİ GÖNDERİLECEĞİ BİLDİRİLMİŞTİ

9 Mart'ta IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü, Rakka'ya 400 Amerikan askeri daha gönderileceğini açıklamıştı. Böylece ABD'nin Suriye'ye Rakka operasyonu için ek asker sevk ettiğine dair iddialar doğrulanmıştı. ABD'li askerlerin, Rakka'da terör örgütü DEAŞ'a karşı verilen mücadelede, PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Suriye Arap Koalisyonu'na destek vereceği bildirilmişti.

Haberin Devamı

AMERİKAN ASKERLERİ VE YPG'LİLER HAVADAN İNDİRİLDİ

Geçtiğimiz hafta ABD, Suriye’deki terör örgütü IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlar kapsamında Rakka kenti yakınlarındaki Tabka Barajı’na apache helikopterlerle ABD askerlerini ile YPG güçlerini indirmişti.

İKİYE KATLANACAK

Washington Post’un ABD Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Pentagon Suriye’ye bin askerin daha konuşlandırılmasını öngören bir plan taslağı hazırlanmıştı. Planın Savunma Bakanı Jim Mattis ve Başkan Donald Trump tarafından onaylanması hâlinde, şu an Suriye’de bulunan yaklaşık 950 ABD’li askerin sayısı ikiye katlanmış olacak.

Haberin Devamı

Eski ABD Başkanı Barack Obama’yı Suriye’de zayıf bir politika izlemekle suçlayan Trump, IŞİD ile mücadele konusunda yeni bir plan hazırlaması için Pentagon’a 30 gün süre vermişti. Savunma Bakanı Mattis, Şubat’ın sonunda yeni planın ana hatlarını Beyaz Saray’a sunmuştu.

EN BÜYÜK ASKERİ ÜSSÜNÜ KURMUŞTU

ABD, Suriye'nin Haseke kentinin Til Bêder bölgesinde bu ülkedeki en büyük askeri üssünü kurduğu söylenmişti.