Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Savaş istiyor! 'ABD bir adım ötemizde!'

Kuzey Kore'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Kim Jong-un, onca tehdit ve uyarılara karşı ikinci kez gerçekleştirdikleri kıtalar arası balistik füze testinin ABD Başkanı Donald Trump'a karşı doğrudan bir meydan okuma olduğunu söyleyerek bu testle füzelerin ABD'deki herhangi bir hedefi vurabileceklerini ispatladıklarını dile getirdi. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika haberi: Savaş istiyor! 'ABD bir adım ötemizde!'

Kuzey Kore lider Kim Jong-un, ülkenin ikinci kıtalararası balistik füze testinin, füze programıyla ilgili ciddi uyarılarda bulunan Başkan Donald Trump'a karşı doğrudan bir meydan okuma olduğunu ve bu testle füzelerin ABD'deki herhangi bir hedefi vurma yeteneğini ispatladıklarını söyledi.

Kim'in liderliği altındaki Kuzey Kore, uluslararası kınama ve birçok yaptırım kararı karşısında, nükleer saldırı kapasitesine yönelişini hızlandırdı.

Kuzey Kore Devlet Haber Ajansı'ndan (KCNA) yapılan açıklamada "Değerli Lider Kim Jong-Un kusursuz başarılı testten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti ve geliştiricilerini övdü" denildi.

KCNA, Kim Jong-un'un Kuzey Kore'nin "herhangi bir yer ve zamanda" füze fırlatacak kabiliyette olduğunu gösterdiğini belirttiğini söyledi. KCNA ayrıca, "Lider, gururla testin, ABD'nin tüm kara parçasının vuruş menzilimizde olduğunu onayladığını söyledi" diye ekledi.

Dün akşam saatlerinde ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ve ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanı Oramiral Harry Harris'in Kuzey Kore’ye karşı askeri seçenekleri konuşmak üzere Güney Kore Genelkurmay Başkanı Orgeneral Lee Sun Jin ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

Japonya Başbakanı Şinzo Abe de gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin bir balistik füze denemesi daha yaptığını bildirmiş ve füzenin Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesine düştüğünü ifade etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin balistik füze denemesinin tehlikeli bir faaliyet olduğunu belirterek, "ABD bu denemeyi kınıyor ve rejimin bu testlerin, bu silahların Kuzey Kore’nin güvenliğini güvence altına aldığı iddialarını reddediyor. Gerçekte tam tersi bir etkileri var. Bu silahlar dünyayı tehdit etmekle Kuzey Kore’yi daha da izole ediyor, ekonomisini zayıflatıyor ve halkını mağdur ediyor. ABD, Amerikan topraklarını ve bölgedeki müttefiklerimizi korumak için gerekli adımları atacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.