Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: 'İlk kez' oldu! Savaş çıkartacak!

Kuzey Kore yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdi. Son dakika haberine göre, Kuzey Kore yönetimi ise yaptığı açıklamada, ilk kez 'kıtalarası balistik füze denemesinin' gerçekleştirildiği ve denemenin başarılı olduğunu bildirildi. ABD başkanı Donald Trump ise füze denemesine sert tepki göstererek Twitter adresinden Çin'in ağır bir adım atacağı imasında bulundu. ABD, Japonya ve Güney Kore'den peş peşe açıklamalar geldi. Rusya'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un füze denemesini yakından takip ettiğini gösteren çok sayıda fotoğraf yayınlandı.

Son dakika haberi: 'İlk kez' oldu! Savaş çıkartacak!

Kuzey Kore yeni bir füze denemesi daha başlattı. Güney Kore ve Japonya, Pyongyang'ın ülkenin batısında yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Güney Kore, füzenin TSİ 02.40'ta fırlatıldığını belirtti.
Kuzey Kore'nin bu testi dünya basınında ilk sırada yerini aldı. ABD, Japonya ve Güney Kore'den peş peşe açıklamalar geldi. Rusya'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi.
FOTOĞRAF YAYINLADILAR
Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, öğle saatlerinde füzenin ilk fotoğraflarını dünyaya geçti.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un emri imzalamasıyla başlayan seri fotoğraflar, platformda bizzat Kim'in bulunduğu karelerle devam ediyor.
Sonunda ise füze gökyüzüne doğru tırmanırken, Kim ellerini güneşe siper ederek devasa füzeye bakıyor.
RUSYA: KITALARARASI DEĞİL ORTA MENZİLLİ FÜZE
Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiğini açıkladığı kıtalararası balistik füze denemesi hakkında açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, Pyongyang'ın fırlattığı füzenin kıtalararası değil, orta menzilli bir füze olduğunu belirtti.
'BAŞARILI OLDUK'
Kuzey Kore ise yaptığı açıklamada "Kıtalar arası uzun menzilli füze denememiz başarılı oldu" dedi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un gözetiminde yapılan bu denemenin ardından 'dünyadaki herhangi bir yeri vurabilecekleri' iddia edildi.
Devlet televizyonundan bu duyuruyu yapan kişi, Hwasong-14 füzesinin 2 bin 802 kilometre irtifaya ulaştığını, 39 dakika sonra hedefini vurduğunu belirtti.
NBC'ye konuşan Güney Kore askeri yetkilisi, füzenin ateşlendiğini hemen devlet başkanı Moon Jae In'e bildirdiklerini söyledi.
'BU SAÇMALIK TEK SEFERDE SONA ERECEK!'
ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından Kuzey Kore'nin yeni füze denemesi hakkında şu yorumda bulundu;
"Bu adamın hayatıyla ilgili yapacağı daha iyi bir şeyi yok mu? Güney Kore ve Japonya'nın artık buna katlanabileceğini düşünmek zor. Belki Çin, Kuzey Kore üzerinde ağır bir adım atacak ve bu saçmalık tek seferde tamamen sona erecek!"
Seul ve Tokyo'nun açıklamalarına göre bu son füze, yaklaşık 40 dakika boyunca, 930 kilometre yol aldı.
ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI
Japonya 'provokatif' olarak değerlendirdiği denemeyi kınarken Güney Kore'nin yeni devlet başkanı Moon Jae-in ise ülkedeki güvenlik konseyi acil toplantıya çağırdı. Moon, fırlatma işleminden sonra Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısına talimat verdi, Güney Koreli devlet haber ajansı Yonhap, Beyaz Saray'ın Güney Koreli karşılığı olan Mavi Saray'dan alıntı yaparak bildirdi.
Deneme sonrası konuşan Japonya Başbakanı Şinzo Abe Kuzey Kore krizinin G20 Zirvesi’nin öncelikli gündem maddelerinden olması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Deneme sonrası konuşan Japonya Başbakanı Şinzo Abe Kuzey Kore krizinin G20 Zirvesi’nin öncelikli gündem maddelerinden olması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı