Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Ortaya çıktı! Meğer...

Filipinler'den son dakika haberleri geliyor... Terör örgütü IŞİD destekçileriyle çatışmaların sürdüğü büyük krizde devlet başkanının ortadan kayboluşu endişeleri arttırdı. Filipinler hükümeti bu ay olağandışı olarak uzun süre gözden kaybolmasından dolayı devlet başkanı Rodrigo Duterte ile ilgili bilgi verdi.

Son dakika haberi: Ortaya çıktı! Meğer...

Filipinler hükümeti, Filistin Başkanı Rodrigo Duterte'nin hayatta olduğunu ve sağlık sorun yaşamadığını söyledi. Hükümet, Salı günü yaptığı açıklamada, devlet başkanının bu ay uzun süre boyunca gözden kaybolmasından kamuoyunda endişelerin arttığını belirtti.

Yoğun programları ve günde birkaç kez uzun konuşmalarla tanınan 72 yaşındaki Duterte'nin son zamanlardaki düşük profili, sağlıkta sorun yaşadığına dair söylentilere yol açtı ve hükümetin bunu saklamaya devam etmeye çalışıldığı söylendi. Duterte en son bir hafta önce görüldü.

En merak yaratan şey ise, Duterte'in yaşadığı en büyük krizde Duterte'nin yokluğu oldu. Askerler şu sıralar ülkenin güneyindeki Mindanao adasında bulunan Marawi şehrinde IŞİD'e bağlı militanlarla çatışmalarının altıncı haftasını dolduruyor.

Başkanlık sözcüsü Ernesto Abella gazetecilere verdiği demeçte, "Her şeyden önce, yaşıyor ve iyi, çok iyi, sadece yapması gereken şeyi yapmakla meşgul" diye konuştu.

Sözcü ayrıca, "Gözlerden uzakken, ofis çalışması yapabiliyor, kağıtları imzalıyor, okuyor, danışıyor, aslında çok meşgul.Dikkat çekilmesi gereken şey, her durumdan haberdar olması, neler olup bittiğinin farkında olması, düzenli olarak bilgilendirilmesi, bu onun çalışma tarzı." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Duterte, en son 20 Haziran'da Marawi şehrindeki operasyonları ziyaret ettiğinde kamuoyu karşısına çıkmıştı.

'OKUL BASIP SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYORLAR'

Geçtiğimiz hafta yüzlerce militanın önce az korunan bir askeri karakola saldırdığını açıklayan ordu, militanların çoğunun püskürtüldüğünü ancak 30 kadar militanın bir okulu işgal ederek sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını belirtti.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELİYOR

Filipinler'deki yaşanan çatışmalarda bugüne kadar 350'ye yakın kişi hayatını kaybetti. Rakam her geçen gün artıyor. Marawi kentinde terör örgütü IŞİD'e bağlı gruplar ile ordu arasındaki çatışmada ölü sayısı 349’a yükseldi. Filipinler silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Restituto Padilla, 258 militan, 65 hükümet görevlisi ve 26 sivilin öldüğünü duyurdu.