Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Korkutan açıklama: Blöf değil! Savaş açacak!

Rusya'dan son dakika haberi geldi. Rus diplomat Konstantin Kosachev "Kuzey Kore'nin son füze denemesi ABD'ye karşı olan tehdidin bir blöf olmadığını gösteriyor." diye konuştu.

Son dakika haberi: Korkutan açıklama: Blöf değil! Savaş açacak!

Rsya parlamentosunun Uluslararası Meseleler Komitesi Başkanı Konstantin Kosachev, Kuzey Kore'nin son füze testi, Pasifik Okyanusu'ndaki ABD toprak parçası olan Guam Adası'na ateş açma tehdidinin bir blöf olmadığını gösterdiğini söyledi.

Kosachev ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bu ay geçtiği Kuzey Kore füze programıyla ilgili kararında "durum Kuzey Kore ile ABD arasında ikili bir çatışmaya dönüştüğü için" hedefine ulaşamamış olduğunu da belirtti.

YENİ FÜZE DENEDİ

Kuzey Kore, füze denemelerine yönelik artan uluslararası baskılara rağmen erken saatlerde yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdi.

Japonya hükümeti, Kuzey Kore'den fırlatılan balistik füzenin, Japonya'nın kuzeyini aştıktan sonra, karaya yaklaşık 1180 km mesafede denize düştüğünü açıkladı.

Uzmanlar, Kuzey Kore'den yapılan en provokatif testlerden biri olduğunu ve son zamanlarda geliştirilen orta menzilli Hwasong-12 füzelerinden olduğunu bildirdi.

KINAMA MESAJLARI GELDİ

Pyongyang yönetimine Endonezya, Filipinler, Avustralya'dan kınama mesajları yağdı.

Haberin Devamı