Gazete Vatan Logo

Eski CIA ajanı açıkladı! İsrail'de savaş için...

Eski CIA ajanı ve ABD Kara Kuvvetleri İstihbarat Görevlisi Phil Giraldi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ve İsrail'e olan sıcak desteği, Tahran'a karşı sert sözlerinin, ABD ile müttefiklerinin İran'la savaşa yöneldiğinin işareti olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Eski CIA ajanı açıkladı! İsrail'de savaş için...

Sputnik İngilizce'nin haberine göre, Eski CIA istihbarat görevlisi Phil Giraldi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ve İsrail'e olan sıcak desteği, Tahran'a karşı sert sözlerinin, ABD ile müttefiklerinin İran'la savaşa yöneldiğinin işareti olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurt dışı gezisi Suudi Aabistan'daki ABD-Suudi Arabistan zirvesinde İran'ın teröristleri, milis ve radikal grupları destekleyerek Orta Doğu'da yıkım ve kaos yaydığını söylemişti.

-->

Giraldi, Trump'ın Suudi Arabistan'da ve İsrail'deki İran'la ilgili yaptığı konuşmayı "düşmanca" olarak yorumladı ve bu söylemlerin Orta Doğu'daki ABD politikasının geleceğinin muhtemel göstergesi olduğunu söylerken bunu "iç karartıcı" bir belirti olarak nitelendirdi.

Giraldi, "Konuşmasının en üzücü kısmı, İran'ın bölgedeki tüm terör ve kötülüğün kaynağı olduğu iddiasıydı ve İsrail'e gelmesinin hemen ardından "İran'ın nükleer silaha sahip olmasına asla izin verilmemeli" sözünü tekrarlamasıydı" dedi.

-->

Haberin Devamı

Trump'ın kandırıldığına vurgu yapan Phil Giraldi söyle devam etti; "Silah satışları, Saudis tarafından Trump'ı kendi dünya görüşlerine tamamen sokmak için kullandığı bir şekerdi."

Giraldi, Trump'ın Ortadoğu'nun tarihi, askeri çatışmaları, siyaseti ve toplumları hakkında deneyimsizliği nedeniyle kendisini manipüle edilmesini kolaylaştırdığını söyledi.