Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi... İran'dan tehdit: 5 günümüzü alır!

İran atom enerjisi kurumunun başında bulunan Ali Ekber Salehi, ülkenin uranyum zenginleştirme çalışmalarının nükleer silah yapımında kullanılan seviyeye ulaştırılmasının sadece 5 gün süreceğini söyledi.

Son dakika haberi... İran'dan tehdit: 5 günümüzü alır!

İran'ın atom şefi Salı günü, İslam Cumhuriyeti'nin uranyum zenginleştirmesini, malzemenin bir nükleer silah için kullanılabilecek bir seviyede yüzde 20'ye yükseltmesi için sadece beş güne ihtiyacı olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Ruhani'nin başkan yardımcılarından biri olarak da görev yapan Salehi "Bir tepki ve meydan okuma için bir plan varsa, kesinlikle onları şaşırtacağız" dedi.

Salehi ayrıca, "Kesinlikle, böyle bir şeyin gerçekleşmesiyle ilgilenmiyoruz, anlaşmayı kolayca vazgeçelim diye elde etmedik. Bu anlaşmaya bağlıyız ve ona sadık kalıyoruz" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, bu ay başında, Rusya, İran ve Kuzey Kore'ye yönelik yeni yaptırımlar içeren yasa tasarısını onaylamıştı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de geçtiğimiz hafta ABD'nin nükleer anlaşmanın şartlarına uymaması halinde ve zorlamalar sürdüğü takdirde "saatler içinde" anlaşmadan derhal çekilebileceklerini duyurmuştu.