Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: İkinci saldırı bu sabah başladı! Gruplar halinde...

Irak'tan son dakika haberleri: Irak ordu komutanlığı, bu sabah Havice'yi terör örgütü IŞİD'den kurtarma operasyonunun ikinci aşamasına başladıklarını bildirdi.

Son dakika haberi: İkinci saldırı bu sabah başladı! Gruplar halinde...

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, yaptığı yazılı açıklamada, "Kerkük'ün batısındaki tüm bölgeleri kapsayan Havice'yi kurtarma operasyonunun ikinci aşamasını sabaha karşı başlattık." dedi.
Irak'ın her karış toprağını geri alıp IŞİD'i püskürtmeye kararlı olduklarını vurgulayan İbadi, bu terör örgütünü yakında tamamen yeneceklerini kaydetti.

Irak Ordusu geçtiğimiz hafta IŞİD'in Irak'ta elinde tuttuğu son iki bölgeden biri olan Havice'yi örgütün elinden almak için harekat başlatmıştı.

Dağılan terör örgütünün üyelerinin gruplar halinde teslim olduğu son olarak 250 teröristin aynı gün yakalandığı da gelen bilgiler arasında

Irak Silahlı Kuvvetleri, Haşdi Şabi'nin liderliğinde, Fırat Nehri'nin doğu kıyısını da güvence altına alırken, El-Şirkat'ta kalan alanları kurtarmaya çalışacak.

Havice IŞİD'in Irak'taki kalesi konumunda... Petrol açısından zengin Baiji kentine olan yakınlığı Irak ordusu için, bir öncelik haline getiriyor.