Gazete Vatan Logo

Hazırlık var! Gizli eğitimle...

ABD ile Kuzey Kore arasında sular durulmuyor... Dünya gündemine düşen bir haber Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong un'u resmen çıldırtacak cinsten. İddiaya göre ABD'nin, Usame Bin Ladin'i öldüren ekibi Güney Kore'de özel eğitim alıyor.

Hazırlık var! Gizli eğitimle...

Kuzey Kore ile Trump yönetimi arasında söz duelloları ve gövde gösterileri devam ediyor.

Bugün dünya gündemine bomba gibi düşen bir habere göre, Usame bin Ladin'i öldüren ABD Deniz Kuvvetleri özel operasyon ekibinin Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'u 'ortadan kaldırmak' için eğitim yaptığı bildirildi.

İngiliz gazetesi The Sun'da haber "Kim'in kaderi çizildi" şeklinde verildi.

İddiaya göre, Seal Team 6 ekibi, Kim rejimi ile gerginlik yaşayan Güney Kore'de tatbikata katıldı.

Seal Team 6, Pyongyang yönetimi ile artan gerginliklerin ortasında Güney Kore'deki diğer seçkin ABD kuvvetlerinin yanında gizli tatbikatlarda yer alıyor.

ASKERİ YETKİLİLER DOĞRULADI

ABD askeri yetkilileri, kara, hava, deniz ve özel kuvvetlerin operasyonlarının, farklı birliklerden 17 bin askerin katıldığı muharebe eğitiminin bir parçası olduğunu doğruladı.

'NİSAN BOYUNCA TATBİKATLAR DEVAM EDECEK'

Geçtiğimiz günlerde, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Donanma Yüzbaşı Jeff Davis tarafından yapılan açıklamaya göre 'Foal Eagle 2017' tatbikatlarına Güney Kore'de bulunan 28 bin ABD askerine ek olarak 3 bin 600 hizmet üyesi daha gönderilmişti.

Tatbikatların Nisan ayı boyunca devam edeceği söylenmişti.

Haberin Devamı