Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Gece saldırdılar! Ruslar...

Suriye'nin en stratejik konumundan biri olan Deyr ez Zor'dan son dakika haberleri geliyor. Terör örgütü IŞİD bu gece, Deyr ez Zor bölgesinde Ruslar tarafından gerçekleştirilen büyük hava saldırısında resmen tuz buz edildi. İşte haberin detayı...

Son dakika haberi: Gece saldırdılar! Ruslar...

Stratejik bir yer olan Deyr ez Zor kenti ve çevresinde hem Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri hem de Suriye Arap Hava Kuvvetleri, teröristlere dizi saldırı düzenleyerek terör örgütü IŞİD'in mevzi ve üslerini hedef aldı.

Bu gece tüm IŞİD hedeflerinin tanımlanması ve belirlenmesinin Deyr ez Zor bölgesindeki uçak ve yerel casuslar da dahil olmak üzere gerçekleştirilen sıkı bir istihbaratın sonucu olduğu söylendi.

Saldırılarda direkt olarak terörist grubun kullandığı çok sayıda araç yok edildi.

Bununla birlikte, Thardah dağlık alanındaki ve Panorama çiftliklerindeki IŞİD pozisyonları da hedef alındı ve 4 pikap kamyonu yok edildi.

Son olarak, önemli bir komuta-kontrol hedefinin vurulduğu ve etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Hangi hava kuvvetinin saldırıyı gerçekleştirdiği bilinmemesine rağmen, Baqrs kasabasındaki Al-Wahda Al-Irshadiyah Binasının yıkıldığı yönünde haberler var.

Baskınlar sonucu öldürülen veya yaralananların olup olmadığı hakkında şimdiye kadar kesin bir bilgi verilmedi.