Gazete Vatan Logo

Eski ABD askerinden şok mesaj: YPG ile işbirliği yaparak...

Amerikalı eski asker Luke Coffey Twitter hesabından ABD ile YPG ilişkisine isyan etti. Coffey, ABD askerlerinin terör örgütü PKK'nın uzantısı olan YPG'lilerin cenazesine katılmasını sert bir dille eleştirdi.

Eski ABD askerinden şok mesaj: YPG ile işbirliği yaparak...

Washington merkezli bir düşünce kuruluşunda Atlantik ötesi ve Avrasya güvenliği uzmanı olan ABD eski muvazzaf Subayı Luke Coffey, Obama yönetiminden beri ABD'nin YPG politikasına karşı eleştirel tavır sergiliyor.

Amerikan halkının büyük bölümünün terör örgütü PKK'ya bağlı YPG'nin gerçek ideolojisinden haberdar olmadığını ve NATO müttefiki Türkiye'ye karşı terör saldırıları düzenleyen grupları desteklememeleri gerektiğini sürekli yineleyen Coffey, Twitter hesabından yine isyan etti.

"DÖNÜP BİZİ ISIRACAK"

TSK'nın Suriye'nin Karaçok bölgesine düzenlediği hava harekatından öldürülen YPG'li teröristler için düzenlenen cenazeye katılan ABD askerlerinin fotoğrafını paylaşan Coffey;

"Pentagon'un düşündüğü nedir? Suriye'nin kuzeyinde ateşle oynuyoruz. Bu dönüp bizi ısıracaktır." dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ FLAMALARI VE ABD BAYRAKLARI YANYANA

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 4'ü üst düzey olmak üzere 49 örgüt mensubu öldürülmüştü. Yerel kaynakların kaydettiği görüntülerde terör örgütü sembollerini içeren flamalar ve ABD bayrakları yanyana dalgalandığı görülüyor.